** HDP ve DBP’nin Öcalan’ın yakalaşının 17. Yıldönümünde düzenlediği kitlesel basın açıklamasının ardından arbede yaşandı. 10 civarında gözaltının olduğu olaydan sonra HDP’li vekiller, polisin müdahalesine tepki gösterdi.

** HDP Batman Milletvekilleri M.Ali Aslan ve Ayşe Acar Başaran: “Kitleye gerçek mermi sıkıldı. Tahir Elçi’ye yapılmak istenen biz seçilmişlere yapılmak isteniliyor. Seçilmişlere bir şey olursa Vali ve Emniyet Müdürü sorumludur” dedi.

AÇIKLAMA SONRASI OLAY
Abdullah Öcalan’ın Kenya’dan Türkiye’ye getirilişinin 17. Yıldönümünde HDP ve DBP il teşkilatlarının düzenlediği kitlesel basın açıklamasının ardından olaylar çıktı. Turgut Özal bulvarı Dörtyol kavşağındaki HDP il binası önünden yürümek isteyen kitleye tazyikli su, plastik mermi ve biber gazıyla müdahale eden güvenlik görevlileri ile kitle arasında arbede yaşandı. HDP Batman Milletvekillleri M.Ali Aslan, Ayşe Acar Başaran, DBP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç ve görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir’in önünde bulunduğu kalabalığa müdahale olunca olaylar patlak verdi.


“GERÇEK MERMİ KULLANILDI”
Müdahale sırasında yüzünün şiştiğini ve plastik merminin boğazına isabet ettiğini belirten Milletvekili Aslan: “Batman polisinin yaptığı adeta barbarlıktır. Vahşi bir müdahaledir. Karşıdan karşıya geçmenin kime zararı olabilir ki? Hangi kanundan söz ediyorsunuz. Bakın kitleye yapılan müdahale sırasında MKE’nin boş kovan mermileri de var. Plastik mermi ve gaz fişikleriyle kafam ve yüzüm yara-bere içinde kaldı. Hastaneden rapor alacağım” dedi. HDP Milletvekili Başaran ise elindeki boş kovan mermisini gazetecilere göstererek: “Bakın gerçek mermiler nasıl kullanılmış” diye konuştu.


“ELÇİ’YE YAPILAN, BİZLERE DE İSTENİYOR”
Milletvekili Aslan,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Şayet seçilmişlere bir zarar gelirse Batman Valisi ile Emniyet Müdürü sorumludur. Tahir Elçi’ye yapılmak istenen şimdi seçilmişlere yapılmak isteniyor. Bu mu insanlık? Bize müdahaleyle vatan mı kurtuldu.” Öte yandan görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, orantısız müdahaleyle karşılaşan halkın uğradığı müdahalenin düşündürücü olduğunu ifade ederek: “Böyle devam ederse halklar arasında kopuş da başlar. Ama bir gün biz buraya barışı da tesis edeceğiz.” Müdahale sonrasında polis, 10’u aşkın kişiyi gözaltına aldı.


Editör: TE Bilişim