** Belediye ve Özel İdare Genel Sekreterliği’nin de aralarında bulunduğu 4 kuruma alınacak 6 ay çalışma süreli TYP geçici işçi alımının kurayla yapılacağı haberi işsizleri, İş-Kur İl Müdürlüğü’ne yöneltti. İşsizler, alımların kurayla yapılmasının umutlarını artırdığını söylediler.

İŞ-KUR ÖNÜNDE İZDİHAM
Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İş-Kur İl Müdürlüğü’nün, 6 ay süreyle Batman’daki bazı kurumlarda çalıştıracağı 1400 işçi alımı müracaatlarına yüzlerce işsiz başvurdu. Başvuruların Cuma günü sona ereceğini belirten İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz: “Özel İdare, Belediye, Müftülük ve Orman Müdürlüklerinde 6 ay süreyle çalışacak 1400 geçici işçi alımı kriterlerini belirledik. Müftülük’te çalışacaklara 19-35, diğer kurumlarda görevlendirilecekler ise erkeklerde 36-65 yaş, kadınlarda da 19-65 yaş arası kriteri var. Noter huzurunda gerçekleştireceğimiz alım öncesinde izdiham oluştu” diye konuştu.



“UMUDUMUZ KURA”
Resmi verilere göre 24 Bin 302 işsizin olduğu kentte, Batman İş-Kur Müdürlüğü binasında sıra bekleyen bazı işsizler: “6 Ay süreli de olsa iş sahibi olacağız. Bu alımların kurayla olması sevindiricidir. Başvuru süresi kısa. Bu nedenle erken saatlerde sıraya girip müracaatımızı yapıyoruz. Daha önceki alımlarda da benzer kura yapılmıştı” dediler. Öte yandan sabahın erken saatlerinde İş-Kur binası önünde kuyruğa girenlerin izdihama yol açması nedeniyle özel güvenlik elemanları sıra oluşturmak için zor anlar yaşadı. İş-Kur İl Müdürlüğü yetkilileri, müracaatta bulanacak herkese kolaylık sağlanacağını söylediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim