ÇİFTÇİLER FUARA AKIN ETTİ
İlk kez tarım aletleri ile ürünlerini de içerisine alan fuara ev sahipliği yapan Batman, yöredeki çiftçileri de konuk etti. Batman’daki bazı traktör firmalarının açık alanda tanıttığı yeni model traktör ve biçerdöverler, çiftçinin ilgisini çekti. ‘Alman panzeri’ adıyla anılan Same, Deutf-Fahr traktör ve biçerlerin modelleri çiftçinin beğenisini aldı. Birçok firma küçük traktörler başta olmak üzere su pompaları ve tarım aletlerini fuarda sergiledi.

EN PLASTİK’TEN STANT
Organize Sanayi Bölgesi’nde alt-üst yapı data kablo ve muhafaza boru imalatıyla bilinen En Plasti’in standı ilgi görüyor. En Plastik Fabrikası sahibi Hıfzullah Özoğul, cazibe merkezleri projesinin gerçekleşmesiyle kapasitelerini daha da artıracaklarını kaydetti. Batman Organize Sanayi Bölgesindeki Lider Savio firması da ütü, ketil gibi küçük ev aletlerini tanıttı. Lider Savio sahibi Muhittin Aşan, Batman’daki imalat tesisini daha da genişleteceklerini kaydetti.

ÜNİVERSİTENİN STANDI
Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, yabancı firmalara Batman’da ev sahipliği yapmak için stant açtıklarını kaydetti. Stantta ‘Arakan ağlıyor, Batman Üniversitesi yardım eli uzatıyor’ tanıtım materyallerini dağıttıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş: “Üniversitemiz anlamlı bir kampanya ile stantta yerini aldı. Ayrıca üniversitemizin bazı tanıtım broşürlerini de konuklara dağıttık” dedi.

İLK FUAR İLGİ GÖRÜYOR
Fuar organizasyonunu üstlenen Start Fuarcılık yetkilisi Musa Öztürk, hava sıcaklığına rağmen fuarın ilgi gördüğünü ifade etti. 4 gün içerisinde 50 bin ziyaretçi beklediklerini belirten Özdemir: “İlk fuardı. Batman iyi sınav verdi” dedi. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ise fuara 30’a yakın yabancı firmanın katıldığını belirterek: “Trabzon, İzmir, Bursa, Şanlıurfa’dan da katılan firmalar oldu. Gümrük Bakanımız ayrıca bize kalıcı bir fuar alanı sözü de verdi. Batman, ilk fuarına sahip çıktı. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim