300 KADIN VE ÇOCUK SATILDI

Irak’ın Şengal bölgesinde son haftalarda 300 Ezidi kadın ve kız çocuğun, IŞİD elemanlarınca Suriye’deki Araplar ile Katar’daki bazı zengin işadamlarına satıldığı ileri sürüldü. Batman Çağdaş’ın dün manşetine taşıdığı ‘İnsan ticareti’ başlıklı haberi İngiltere merkezli Gözlem Evi’nce de doğrulandı. Şu anda da en az 50 Ezidi kadının yaklaşık 1.000’er dolara IŞİD elemanlarınca satılarak zorla evlendirildiği belirtildi.

 

IŞİD’İN ELİNDE EZİDİ KADINLARI VAR
BM’den de geçen haftalarda IŞİD’in Irak-Şengal bölgesindeki Ezidi kadınları kaçırdığı, cinsel saldırılarda bulunduğu şeklinde duyumların alındığı yönünde açıklamalar yapmıştı. Bu arada IŞİD’ten Türkiye’ye kaçan toplam 16 bin Ezidi’den 3 bininin Batman’a sığındığı bildirildi. İHD Batman Şubesi yöneticileri, 1 Eylül Dünya barış gününde IŞİD’in vahşetine dikkat çekti.

 



“Yollarda çok eziyet gördük”

IŞİD’in Irak’taki vahşetinden kaçan yüzlerce Ezidi, Batman’da yaşama sarılıyor. Özellikle yaşlı, çocuk ve zayıf olan Ezidiler açlık ve sıcak havada günlerce yol yürümeleri nedeniyle sığındıkları Batman’daki tesislerde sağlık taramasından geçti. Fenalaşan çocuk ve yaşlılara su içirilmeye çalışıldı. Günlerdir yollarda olduklarını belirten Ezidiler: “Çok eziyet gördük, çok yorulduk. Çocuklarımız açlıktan ağlıyor. Ailelerimizin çoğu dağda kaldı. Biz kaçarken çatışmalar sürüyordu” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim