CİNNET GEÇİRDİ

Batman Şirinevler mahallesinin 1415 sokakta oturan Karayollarından emekli 4'u kız 4'ü erkek 8 çocuk babası Mehmet Sıddık Can, Cuma akşamı saat 22.00 sıralarında bahçede oturan eşi Meyaser Can ile belirlenemeyen bir nedenden dolayı tartıştı. Evde bulunan çocukların tartışmayı yatıştırmak istemesine rağmen sinirlenen Sıddık Can, mutfaktan aldığı bıçakla eşi Meyaser'i rastgele bıçakladı.

Vücuduna aldığı 3 bıçak darbesiyle ağır yaralanarak kanlar içinde yere yığılan Meyaser Can, çocukları tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi. Katil zanlısı Can ise olaydan karakola giderek polise teslim oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Meyaser Can'ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldıktan sonra Batman merkeze bağlı Kösetarla (Krediye) köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRGÜ TANIĞI: KOMŞUM ŞOKTAYDI

Olayın görgü tanıklarından 87 yaşındaki Feremez Ün, kavga sesleri duyması üzerine komşusu Sıddık Can'ın evine gittiğini, ancak bahçede eşi Meyaser Can'ı kanlar içinde yerde gördüğünü belirterek, "Hemen ambulans çağırdık. Meyaser'i hastaneye gönderdik. Komşum katil zanlısı Sıddık Can işe şoktaydı ve konuşamıyordu. Evden hızla ayrıldı. Daha sonra polise teslim olduğunu öğrendik. Sakin biriydi böyle bir olay yapabileceğini tahmin etmiyorduk. Bizde çok şaşırdık" dedi.

Editör: TE Bilişim