**Batman’ın turizm alt yapısı ve zenginlikleri, 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtılıyor. Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Vali Yardımcısı Şevket Aksoy ve diğer yöneticiler omuz omuza halay çekti.

 

EMITT FUARI BAŞLADI

Batman, 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) tam kadro katıldı. Valilikten belediyeye, esnaf odalarından ticaret odasına dek fuara katılan Batman standı Hasankeyf fotoğraflarıyla süslendi. TÜYAP fuar alanındaki 12. salondaki Batman standında Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Vali Yardımcısı Şevket Aksoy ve diğer yöneticiler kemençe eşliğinde omuz omuza halay çekti. Batman’ın olduğu her yerde olduklarını belirten Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir: “Batman’ın tanıtımı sadece birkaç kurum ile sınırlı olmaz. Herkesin taşın altına elini bırakması lazım. Batman EMITT fuarında gerek kurumlarıyla gerekse Odalarıyla birlikteliğini sağlamıştır. Batman’da kurumlar arasında iyi diyalog var. Ortak paydamız Batman. Batman’ın tanıtımı için her platforma varız” dedi.

 

“70 ÜLKEDEN KATILIM VAR”

Fuar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ise: “Standa başta Batmanlı hemşerilerimiz olmak üzere herkesi bekliyoruz. Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından birisinde petrol kentimiz Batman’ı hep birlikte el ele vererek tanıtmaya çalışacağız. Valilik, Belediye, Hasankeyf ve Gercüş Kaymakamlıkları, Kültür ve Turizm,  BATSO, Kültür ve Turizm tanıtım Derneği, ile Esnaf Odalarıyla fuarda önemli destekler verdi. Batman’daki otel işletmelerimizde katkı sundular. Batman’ı en iyi şekilde dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 70 ülkeden katılım var ve yaklaşık 700 iştirakçi bulunuyor. Bizde Batman’ı ilimizi en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

 

“TURİZMDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR”

Fuarda Batman’ı her yönüyle tanıttıklarına dikkat çeken Batman Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı: “Batman turizmde önemli adımlar atıyor. Bu yıl 22-25 Ocak 2015 tarihlerinden 19. kez, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığımız Valilik, Belediye, Odalarımız ve otellerimizin de desteğiyle iyi bir organizasyona imza attık. EMITT fuarında, çok sayıda ülkeden katılımcı yer aldı. EMITT fuarında, Türkiye’nin belli başlı tüm Seyahat Acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 200’ün üzerinde beldesi, birçok ülkeden yüzlerce katılımcı yer aldı” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim