*11 Ayın Sultanı Ramazan’da Batman’da hayırseverlerin fırınlarda dağıttığı ekmeği alabilmek için dar gelirliler saatlerce kuyrukta bekliyor. Batman’daki fırınlarda günde 5000’e yakın ekmek dar gelirlinin iftar sofrasına ulaşıyor.

FIRINLAR ÖNÜNDE MANZARA
Batmanlı hayırseverlerin Ramazan ayında dağıttığı bedava ekmek, fırınlar önünde kuyruk oluşturuyor. İftar öncesinde bedava ekmeğin dağıtıldığı fırınlar önünde yaşanan izdiham, fırın işletmecilerine zor anlar yaşatıyor. Meydan Mahallesi Güler ekmek fabrikasında her gün 500 adet ekmeği dar gelirlilere dağıttıklarını belirten fırın işletmecileri Suat Yılmaz ve Kadri Tunç, “Yaklaşık 20 yıldır her Ramazan’da fırınımızda geleneksel hale getirilen bedava Ramazan ekmek ve çörek dağıtılıyor. Fırın önüne kim gelirse ekmek almadan ayrılmıyor. Her bir kişiye 2 ekmek veriliyord. Herkes aynı anda ekmeğe yüklenince zor durumda kalıyoruz. İftar öncesinden 2 saat önce ekmek dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dediler.

KADIN, ÇOLUK-ÇOCUK KUYRUKTA
Bedava ekmeğin dağıtıldığı adreslerden biri de 16. cadde üzerindeki Akça ekmek fırını. Akça fırın işletmecisi Osman Akça, her gün ihtiyaç sahibi 300 kişiye ekmek dağıttıklarını söyledi. Bazı hayırseverlerin ekmek siparişinde bulunduğunu ifade eden fırıncı Osman Akça, şunları kaydetti : “Ramazan ayında ekmek yardımında bulunmak isteyen hayırseverlerin siparişini alıyoruz. İhtiyaç sahibi olanlara ekmek dağıtıyoruz. Çocuk, çocuk, kadın kim gelirse iftar öncesinde ekmek veriyoruz. Ekmek bekleyenlerin arasında Suriyeli sığınmacılar da var. Zaman zaman ekmeğin kalmadığı an biz de kendi hayrımıza fırın önünde bekleyenlere ekmek veriyoruz. Fırından her dar gelirli ekmek alabiliyor.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim