** Batman’da dün polis aracına yapılan saldırı sonucu yaşamını yitiren Batman Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Burhan Gaftar için Emniyet Müdürlüğü’nde resmi tören düzenlendi.

 

** Törende şehit olan komiser yardımcısının ailesi ayakta durmakta zorluk çekti. Vali Azmi Çelik ve diğer yöneticiler, yastaki aileyi teselli etti. Gözyaşlarının dinmediği tören sonrası şehit polis havayoluyla memleketi Elazığ’a gönderildi.

 

TÖRENLE UĞURLANDI
Dün ikindi saatlerinde Aydınkonak kavşağında örgüt elemanlarının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren komiser yardımcısı Burhan Gaftar, son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis için dün sabah saatlerinde Batman Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene Vali Azmi Çelik, Milletvekili Ziver Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Murat İlhan, İdare Mahkemesi Başkanı Nihat Koçak, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Emniyet Müdürü Necati Denizci, Baro Başkanı Ahmet Sevim, Vali Yardımcıları, kamu kurumlarının yöneticileri, askeri erkan, şehidin ailesi, mesai arkadaşları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

EŞİ AYAKTA DURAMADI

Törende Vali Azmi Çelik, şehit komiser yardımcımızın eşi, çocukları ve akrabalarıyla yakından ilgilenerek, başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit polisin eşi ve yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit polisin naaşının katafalka konulması ile başlayan törende, polisin özgeçmişi okunduktan sonra İl Emniyet Müdürü Necati Denizci konuşma yaptı. İl Müftü Vekili Mahmut Erin tarafından yapılan duanın ardından, evli ve iki çocuk babası komiser yardımcısı Burhan Gaftar memleketi Elazığ’a havayolu ile gönderildi.

Editör: TE Bilişim