**İzmir-Urla Başsavcılığı’ndan Batman’a atanan Başsavcı Kasım Tüten, Savcı sayısının yetersizliğinden yakındı; “Daha önce 21 Savcının görev yaptığı Batman’da bu rakam 16’ya düştü. Kendim de duruşmalara katılacağım.”

**Batman’da uyuşturucuyla etkin mücadelenin yürütüleceğini ifade eden Başsavcı Tüten; “Daha önce görev yaptığım Hatay’da benzeri operasyonlar düşünüyoruz” dedi.

BASINLA TANIŞTI
İki haftadır atandığı Batman’da göreve başlayan Başsavcı Kasım Tüten, Savcı sayısının yetersiz olduğu Batman’da bazı duruşmalara gireceğini söyledi. Aslen Kahramanmaraş-Göksunlu olan Başsavcı Tüten, 2005’ten bu yana Başsavcılık görevini farklı kentlerde sürdürdü. 525 Bin Nüfuslu Batman’a gelmeden önce yakın çevresindeki dostlardan olumlu yönden bilgi aldığını ifade eden Başsavcı Tüten: “İzmir-Urla’da eski Kaymakam Batmanlı Şehmus Günaydın’la bir yıl birlikte çalıştık. Ondanda Batman hakkında güzel şeyler aldım. Batman potansiyel olarak birçok İl’den daha iyi durumda. Biraz kurak yer olsa da Batman umduğumun üzerinde bir şehir” dedi.
“SAVCI SAYIMIZ AZALDI”
Daha önce 21’e yükselen Batman Adliyesi’nde Savcı sayısının 16’ya düşmesiyle sıkıntılı bir dönem geçireceklerini belirten Tüten, sözlerini şöyle sürdürdü; “Adliye sıkıntımız da var. Yeni Adliye Sarayının 15 Eylül 2015’te bitirilmesi hedefleniyor. Yapımcı firmadan Adliye’nin gelecek yılın Mayıs ayında tamamlanması için talebimiz olacak. Maalesef duruşmalara çıkacak Savcı sayımız yok denecek kadar azaldı. Tüm arkadaşlarla duruşmaya çıkmayı düşünüyoruz. Kendim de yılsonuna kadar duruşmalara katılacağım. Ocak ayında Savcı sayımızın artmasını bekliyoruz.”
UYUŞTURUCUYLA ETKİN MÜCADELE
Batman’da uyuşturucu ve hırsızlık olaylarında artış olduğuna işaret eden Başsavcı Kasım Tüten: “Bu konuda Adliye olarak etkin mücadele edeceğiz. Bu iş okul önlerine kadar düşmüşse burada bir sorun vardır. Emniyet güçleri bu işin üzerine gitmeli. Çünkü bu durum kolluk kuvvetlerinin zafiyetini ortaya çıkarır. Ev hırsızlıklarına yönelik yeni düzenlemeler var. Yedi yıla yakın hapis cezaları uygulanacak. Biz de bu toplumla iç içeyiz. Cam-Fanusta yaşamıyoruz. Uyuşturuculara yönelik işlem başlatacağız. Örneğin daha önce Hatay’da yürüttüğümüz bazı operasyonları da bura da uygulamayı planlıyoruz” diye konuştu.
“KARAKOLLARDA TOPLANTI YAPILACAK”
Uyuşturucuyla etkin mücadele kapsamında karakollarda sık sık toplantıların da yapılacağını anımsatan Başsavcı Tüten, şöyle devam etti; “Emniyet ve Jandarma’yla bu konuda gerekli çalışma yapılacak. İnternet cafelerde bileşim suçlarında da artış dikkat çekici. Bu işler tamamen Emniyet ve Belediye’nin işi. Bize yansıyan suç yönüne bakmaktır. Bileşim suçlarıyla bir Savcı arkadaşımız görevi üstlenecek. Facebook ve diğer sosyal medyaya yönelik soruşturmalar uzun zaman alıyor. Emniyet, Jandarma ve Belediye bu konuda harekete geçmeli. Ruhsatsız iş yerleri derhal kapatılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim