**Batman’ın Erköklü köyü muhtarı Metin Tatsız, geçen yıl DSİ’nin yapımına başladığı yağmur suyu kanalının yarıda bırakılmasına tepki gösterdi.
“DERE ISLAHI YARIDA KALDI”
İluh deresiyle birleşen yağmur suyu kanalının ıslah çalışmalarının yarıda kalmasına Erköklü (Ermi) köy sakinlerinden tepki yağdı. Önümüzdeki seçimde ‘mahalle’ statüsü alacaklarını söyleyen muhtar Metin Tatsız; “Erköklü de artık Batman’ın bir mahallesi sayılır ama maalesef halen sorunlarla boğuşan bir yerleşim birimiyiz. DSİ geçen yılın Kasım ayında köyün ortasından geçen yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki dere ıslah projesi çalışmalarını yarıda bıraktı. Derenin kenarında ne korkuluk var ne de çevre düzenlemesine gidildi. Her an bu derede görünmez kazalar yaşanabilir” dedi.


“ÇOCUKLAR KANALA DÜŞEBİLİR”
Erköklü köy muhtarı Metin Tatsız, sözlerini şöyle sürdürdü; “Son yağışlarla birlikte derede su seviyesi yükseldi. İlköğretim okulu bitişiğindeki dereye her an küçükler düşebilir. Daha önce de derede bir kaç görünmez kaza yaşandı. DSİ yetkililerini uyarıyoruz. Bahar mevsiminde derede sel suları taşıyor. Derenin çevresi ile üstünün kapatılacağı konusunda bize vaatte bulunan DSİ yetkililerini göreve davet ediyoruz. Yarıda bırakılan ıslah çalışmaları bir an önce tamamlansın. DSİ yetkililerini defalarca uyardığımız halde henüz bir önlem alınmadı. Dere ıslah çalışmaları yarıda kaldı. Bu projenin tamamlanmasını istiyoruz.” (Fikri Arslan)
 

Editör: TE Bilişim