**Belediye’nin organize ettiği Ramazan ayı şenlikleri Atatürk parkında sürerken, kalabalık kitleyle birlikte iftarını açan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy; “Etkinliklerimiz  Ramazan boyunca devam edecek” dedi.
ETKİNLİKLER ATATÜRK PARKINDA
Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerinin yanı sıra gösteri ve müzik dinletileri gibi etkinliklerin yapılacağı Atatürk parkı, iftarla birlikte adeta şenleniyor. Ramazan ayının ilk orucunu Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, vatandaşlarla birlikte açtı. Belediye Başkan Yardımcıları Doç. Dr. H. Murat Şahin, Sabri Aydın'ın yanı sıra öğrenciler ve aileler Ramazan ayının manevi atmosferini yaşamak için Atatürk Parkı'nda buluştu.


BAŞKAN AKSOY, SIRAYA GİRDİ
Tabldot'unu alarak vatandaşlarla birlikte sıraya giren Başkan Vekili Aksoy; “Her gün 1000 kişiye iftar yemeği vereceğiz.  Vatandaşlarımız diğer etkinlikleri de izleyebilecek” dedi. Ramazan ayı boyunca, tasavvuf konseri ve semazen gösterisinin yanı sıra çocuklar için trambolin, yetişkinler için fayton turları, Hacivat Karagöz gösterileri, pamuklu şeker, patlamış mısır ile birbirinden değişik sürpriz gösterilerle dolu dolu geçiyor. İftarın ardından saat 21.00'da başlayan etkinlikler gece 24.00'e kadar sürüyor.


FAYTON TURU…
50 yıl aradan sonra ilk kez faytonla buluşan Batmanlılar, etkinlikler kapsamında Atatürk parkı etrafında turlayan faytonlarla da nostalji yaşadı. 40 Yıl öncesine kadar Cumhuriyet Meydanındaki faytonlarda yolculuk yaptıklarını belirten bazı yaşlılar; “40-50 Yıl öncesinde Batman’da araç sayısı yok denecek kadar azdı. O dönemler faytonlar revaçtaydı. Cumhuriyet Meydanında onlarca fayton vardı. 40-50 Yıl aradan sonra faytonları görünce nostalji yapmadan edemedik” dediler. (Haber Merkezi)


 

Editör: TE Bilişim