** Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde geçen yıl 300 kişinin çalıştığı tekstil atölyesini açan Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı: “80 Dönümlük alana 1500 kişinin çalışacağı iplik fabrikası projesini hayata geçirmenin hazırlığını yapıyoruz” dedi.

 

80 DÖNÜMLÜK ALANA İPLİK FABRİKASI

Ege bölgesinde tekstilin duayeni olarak bilinen Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, Batman Organize Sanayi Bölgesi’ne 80 dönümlük alana iplik fabrikası tesisi kuracaklarını söyledi. İplik fabrikası temelinin ise bahar aylarında atılacağı bildirildi. Geçen yılın son aylarında yaklaşık 10 Milyon TL’ye mal olan tekstil fabrikasında üretime başlayan Gamateks Tekstil tesisinde 300 kişiye istihdam alanı sağlanmıştı.

 

FABRİKA TEMELİ BAHARDA
Gamateks Tekstil Fabrikasının resmi açılışıyla birlikte iplik fabrikasının temelini de bahar aylarında atmayı planladıklarını ifade eden Aydınlı, şöyle konuştu: “Batman önemsediğimiz bir il. Çözüm süreciyle birlikte yatırımlarımızın bir bölümünü bölgeye kaydırdık. Bu yılın bahar aylarında iplik fabrikasının temelini atacağız. Bölgede bir ilk olacak tesiste ilk etapta 1500 kişiye istihdam imkanı sağlayacağız. Çalışanların sayısı ise ileri de daha da artacak.”

Editör: TE Bilişim