*2004-2006 Yılları arasında Batman Valiliğini yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, son süreci değerlendirdi. Çözüm sürecinin 76 milyonun memnun kalacağı sonuçla biteceğini belirten Bakan Ala, “Çözüm sürecinin sonunda 76 milyon insan kazanacak” dedi.

BATMAN’DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilk Valiliği yaptığı Batman’da önemli açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü kente gelen Bakan Ala, 4 saatlik incelemenin ardından komşu İl Diyarbakır’a geçti. Vali Yılmaz Arslan ve il yöneticilerinin karşıladığı İçişleri Bakanı Efkan Ala, Valilik makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2004-2006 yılları arasında Batman’da ilk Valiliğini yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Arslan, “Sayın Bakanımızı Batman’da konuk etmenin sevincini yaşıyoruz” dedi. Batman’da çok şey öğrendiğini belirten Bakan Ala, “Hayatımın dönüm noktalarından biri de Batman’dır. O dönemin sıkıntılarını Batmanlılarla birlikte aştık. En iyi ne varsa buradadır. Batman bir yerde kendi memleketimdir. Bölgede ilk ziyaretimden biri de Batman’dır. Önümüzdeki seçimde Batmanlıların tercihine saygı duyuyorum” diye konuştu.

SÜREÇ HEPİMİZ İÇİNDİR”

Çözüm sürecini de değerlendiren Bakan Ala, şöyle devam etti; “Çözüm sürecinin hepimiz için en sağlıklı şekilde süreceğine inanıyorum. Seçim dönemindeyiz. Propagandalar elbette olacak. Halk daima tercihini de yapar. Burada demokrasinin kaybetmeyeni halktır. Demokrasiyi en iyi bilen bir şehirdeyiz. Seçimlerin tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. OHAL döneminden bugüne baktığımızda vatandaşın hak ve özgürlüklerini koruma altına alınmasında inanılmaz mesafe kat edildi. Daha da kat edeceğimiz çok mesafe var. Bugün daha ciddi problemler var. Ancak geçmişe göre daha çabuk aşabileceğimiz sorunlar var. Türkiye’deki demokrasi standardının yükseltilmesine çalışacağız.”


TELEFON DİNLENMELERİ VATANA İHANET”

Telefon dinlenmelerinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden İçişleri Bakanı Ala, “Devletin içine giren bir grup ve yapı çöreklenmiş. Problem varsa, bu işi örtmeyiz. Milletle beraber çözeriz. İnsanların özel hayatını, bileşim bilgileri ile birlikte çok insan dinlenmiştir. Şu anda gereği de yapılıyor. Biz, hiçbir kurum içinde suç işlenmeyeceğini garantisini veremeyiz. Suç işleyenler varsa gereği de yapılır, gereği de yapılıyor. Bunlar ihanete varan yaklaşımlardır. Bu konuda çok daha vahim sayı var. Hukuk ve ahlakın almayacağı bir durum ortaya çıkmıştır. Bu hoşlanmadığımız ve ihanete varan faaliyettir. Devletin en önemli birimlerine kriptolu telefonlar dağıtılıyor. Sonra da dinleniliyor. Bu telefonların dinlenilmesi vatana ihanettir. Devlete karşı işlenilecek en ağır suçtur. Gereğini yapmak da sorumluluğumuzdur” dedi.

ANNELER BİR DAHA AĞLAMAYACAK”

Çözüm sürecini de değerlendiren Bakan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü; “Vatandaşlar çözüm sürecini yakından izliyor. Her şeyden önce Türkiye’nin siyasi istikrarı var. Türkiye’nin etrafındaki ülkelerdeki istikrarsızlık ortada. Çözüm sürecini aşağıya çekmek millete yapılmış bir saldırıdır. Milletten aldığımız destekle daha da güçlenip yolumuza devam edeceğiz. Çözüm sürecinde ilk defa istikrarlı bir siyasi atmosfer de sürüyor. Bu süreci milletle birlikte yönetiyoruz. Anneler bir daha ağlamayacak. Gerekenleri açıklamıyoruz ama bazı çalışmaları da hızla sürdürüyoruz. Bu irade ortaya çıktıktan sonra tüm bölgelerde bir karara vardığını görenler, meselenin çözümünün farkında olanlar, bunu sekteye uğratacak girişimlerde bulundular. 76 milyonun memnun olacağı sonuçla bu işi bitireceğiz. Bize güvensinler, biz başka hesabı olmayan bir kadroyuz. Temel hak ve özgürlüklerin eski anlayışla örselenmesine izin vermeyeceğiz. Çözüm sürecinin sonunda 76 milyon insan kazanacak. Demokratikleşme paketi bugün çıktı. Bu Türkiye’ye yeterli mi, elbette değil. Çünkü yüksek demokrasi hedefimiz var. Yolumuz ve istikametimiz doğru. Problemler çıkmazsa daha hızlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim