**Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Yerel Medya Buluşmaları’nın Diyarbakır ayağında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Batman’ın da aralarında bulunduğu 7 il’in gazetecileriyle bir araya geldi. Seçim sürecini değerlendiren Eker: “Tüm seçimler önemli ama en önemli seçim 24 Haziran seçimidir” dedi.

**Eker, 1'inci Dünya Savaşı'nın halen devam ettiğini ve Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu belirterek, 24 Haziran seçimlerinin, Türkiye’nin kader seçimi olduğunu söyledi. En büyük Kürt partisinin, AK Parti olduğunu da ifade eden Eker, yeni bir çözüm süreci olup olmayacağı konusundaki soruya ise; “Çözüm partnerimiz millettir” cevabını verdi.

YEREL-ULUSAL MEDYA
TEMSİLCİLERİYLE TOPLANTI
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Diyarbakır’da düzenlediği ‘Yerel medya’ buluşmaları toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Batman, Diyarbakır, Siirt, Bitlis, Şırnak, Van ve Mardin'den gelen 100'e yakın yerel basın mensubunun sorularını yanıtladı. Batman Çağdaş imtiyaz sahibi Barış Arslan ve Batmanlı gazeteciler Ercan Arslan, Mustafa Seven, Abdurrahman Erin ve Ferit Tunç’un da katıldığı programın açılış konuşmasını Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca yaptı. İftar öncesi açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Eker, 24 Haziran seçimleri ile Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunun hayata geçirileceğini belirterek, Türkiye'nin yaşadığı Kürt meselesi, din, hak ve özgürlükler ile ekonomi ve kalkınma alanındaki tüm sorunların sistem kaynaklı olduğunu ifade etti. Eker; “Biz sistemin yarattığı sorun alanının ortasında doğduk. 16 yıl içinde sistemi reforme ederek bu sorunların her birinde önemli gelişmeler kaydettik” dedi.

“TÜM SEÇİMLERİN EN ÖNEMLİSİ”
24 Haziran seçimlerinin bugüne kadar yaşanmış seçimlerin en önemlisi olduğunu ifade eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, şöyle devam etti: “Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'nin yaşadığı sorunlar 3 küme etrafında toplandı. Birisi Kürt sorunuydu, birisi din, inanç özgürlükleri sorunuydu ve üçüncü ekonomik sorundu. Bu sorunların tamamı sistemden kaynaklanıyordu. Biz, bu sistemin yarattığı 3 önemli sorun alanının ortasında doğduk. Bizim misyonumuz, bu üç sorun kümesi ile mücadele etmek ve bu sorunları ortadan kaldırmaktı. AK Parti'nin tarihsel misyonu buydu. Sistemi biraz reforme edip, bu sorunların her birinde önemli gelişmeler kaydettik. Ama hep ajandamızda, bu sisteme problem üreten anayasayı değiştirmek vardı. Çünkü sistem, bu anayasadan besleniyordu. Askeri darbeler bu anayasayı yapmıştı. Bürokrasi sürekli kendini tahkim ediyordu. Rejimin demokratik niteliği sürekli problemli hale geliyordu. Siyasi rakiplerimiz seçimi kazanırsa parlamenter hükümet sistemi modelini geri getireceğini söylüyor. Ya Türkiye bizim önerdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçecek ve Türkiye reform alanında önemli bir mesafe kat etmiş olacak ya da onlar kazanacak. Onlar kazandığında Türkiye geriye gidecek.”

“ÇÖZÜM PARTNERİMİZ, MİLLETİN KENDİSİDİR”
Yeniden bir çözüm sürecinin mümkün olup olmadığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Eker: “Toplumlar dinamiktirler ve değişen dinamik talep alanları olabilir. Bu, bugün, yarın, başka zaman, her toplum için geçerlidir. Bunlar sürecinde değerlendirilir. Bizim karşı olduğumuz şey şiddet ve terördür. Girişimlerimiz sürekli sabote edildi. PKK, AK Parti'nin barış içerisinde bu meseleyi çözme iradesini gördükçe, bunu sabote etti. Çünkü onların ajandasında kaos var. Her Kürt evinden bir cenaze çıkmasını istiyorlar. Bizim burada çözüm partnerimiz milletin kendisidir. Toplumun talepleri, meşru zeminde ve meşru araçlarla dile getirildiğinde, bunlar toplum tarafından kararlaştırılır. Çözüm sürecini baltalayan 2 unsur, PKK'nın kendisi ve onun siyasi türevleri ile devletin içinde infiltre olmuş FETÖ unsurlarıdır. Yapıldıysa bunlar tarafından bazı engelleme ve provokasyonlar yapılmıştır. En büyük Kürt Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Çünkü en fazla Kürtlerin oyunu alan parti, Ak Parti'dir. Kürtlerin bir devleti vardır. Onun adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bizim, milletle mutabakatımız var. Herkesin kendi kimliğini özgürce ifade ettiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit yurttaşı olduğu bir toplum modeli öneriyoruz” diye konuştu.

“BATMAN’IN GÜÇLÜ BASINI VAR”

Diyarbakır’da 7 ilin gazetecilerinin katıldığı toplantı sonrası eski Bakan ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eker, basın mensuplarıyla sohbet etti. Batmanlı gazetecilerle bir süre sohbet eden Eker: “Batman basınını biliyorum. Batman’ın güçlü bir basını var” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim