YILDÖNÜMÜNDE DEMOKRASİ NÖBETİ
15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Batman Valiliği’nin düzenlediği ‘demokrasi nöbeti’ne vatandaşlar ilgi gösterdi. Erken saatlerde Türk bayraklarıyla Adalet caddesindeki miting alanına gelen vatandaşlar, güvenlik aramasından geçirildi. Protokol üyelerinin eksiksiz katıldığı program, İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Turgut Erhan’ın duasıyla başladı. Duaların ardından 15 Temmuz gazisi Abdullah Ağaya, İstanbul’da yaşadıklarını anlattı. Daha sonra platforma Ak Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar ve Vali Ahmet Deniz çıkarak, alanda toplanan kalabalığa hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki konuşmasının da sinevizyonla verildiği alanda Grup Tillo’nun Kürtçe seslendirdiği ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısına Vali Ahmet Deniz ve diğer il yöneticileri de eşlik etti.

UÇAR: “EN KARANLIK GECEDEN AYDINLIĞA”
Alanda toplanan kalabalığa hitap eden Ak Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar: “Türkiye'nin en karanlık gecesini aydınlık bir sabaha, düşman işgalini millet destanına dönüştüreli tam bir yıl oldu. Allah böyle karanlık geceyi bir daha yaşatmasın, eğer burada bu meydanda bir araya gelebiliyorsak, bunu 250 kahraman şehidimize, 2193 kahraman gazimize ve azimle imanla direnen aziz milletimize borçluyuz. Baba oğul darbeye direnirken beraber şehadet şerbetini içen Abdullah Tayyiplere, Erol Kolçaklar’a borçluyuz. Mangal gibi yüreği ile darbeci askerlere meydanı dar edercesine yürüyen nene hatun ruhlu gazimiz safiye bayatlara borçluyuz. Darbeci generali durdurmak için canını bu millete feda eden Ömer Halis Demirlere borçluyuz” dedi.

“BU İMANLI DURUŞU TAHMİN EDEMEDİLER”
Daha sonra kürsüye çıkan Vali Ahmet Deniz ise 30 bin kişinin alanda olduğunu belirterek, Batmanlılara teşekkür etti. 15 Temmuz’da yaşananlara dikkat çeken Vali Deniz: “O gece yiğit delikanlı, annesinin elinden tutmuş meydana geliyor. Annesi diyor ki, ‘Hain kurşunlar geliyor gençlerin üzerine oğlum gitme. Bak arkadaşların vuruluyor sen de vurulacaksın’ deyince. O yiğit delikanlı annesinin elini bırakıyor ve diyor ki ‘Canım annem, bugün ölmek için ne güzel bir gündür.’ İşte o hainler, bu imanlı duruşu tahmin edemediler. Onun için başarısız oldular. Yine aynı gece aynı saatlerde bir grup genç, Saraçhane meydanında kol kola girdiler. Hainlerin kurşunları halkın üzerine yağmur gibi geliyor. Birbirlerine söz verdiler. Bu hainlerin karşısında asla ‘diz çökmeyeceğiz’ dediler. Bu yiğitlerin, bu kahramanların otopsilerinde ne çıktı biliyor musunuz?  Tamamının göğüs hizasından vurulduğu. Bölücü terör örgütünü de kullandılar. Kan ve göz yaşından başka bunlar bize ne verdi?” dedi.

“YÜREKLİ DURUŞ SERGİLEDİNİZ”
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarımızı yaktılar, çocuklarımızı dağa kaçırdılar, şantiyelerimizi bastılar. Neden? Bu bölgemiz ve ülkemiz kalkınmasın diye, gelişmesin diye. Ama bütün terör örgütleri bunu bilsinler ki başta FETÖ ve PKK terör örgütü olmak üzere bu millet bir ve bütün olduğu sürece, imanlı duruşunu sergiledikçe bunlar asla ve asla başarılı olamayacaklar. Kıymetli hemşerilerim bir yıldır Batman’da görev yapıyorum. Siz güzel insanlara vatansever insanlara yiğit vatandaşlarımıza görev etmek bir onurdur. Halkını yaşat ki devlet yaşasın diyen bir kültürden geliyoruz. Sizin yüzünüz gülecek ki bizim yüzümüz gülsün. Başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bu vatan için bayrak için toprak için canını feda etmiş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler, yaralı olanlara  acil şifalar diliyorum. Rabbim bu coğrafyada FETÖ terör örgütü gibi hain örgütlere asla ve asla fırsat vermesin. Geçen yıl 15 Temmuz gecesi sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle meydanlara çıktığınız gibi yine buradasınız. O gün bu meydanları doldurdunuz. Yürek gibi bir duruş gösterdiniz. Bugün de yine yaklaşık 30 bin kişi bu meydanlardasınız, Rabbim sizlerden razı olsun. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yarın da bu meydanlardayız.” (Barış Arslan, Reşat Yiğiz, Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim