**Mısır tarlalarında anız yangınlarının önlenmesine yönelik ciddi önlemlerin alınmasını isteyen Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş: “Mısır tarladayken yanmıyor, kaldırılırken felaketin yaşanması düşündürücü” dedi.

** Anız yangınlarıyla etkili mücadele edilmesi gerektiğine de dikkat çeken Aydiş: “Anız yakan çiftçilerin, çiftçi kayıt sistemi ile doğrudan gelir destek primi dondurulsun” diye konuştu.

“ETKİN MÜCADELE ŞART”
Anız yangınlarının durmak bilmediği Batman ve çevresindeki mısır tarlalarının hasadın ardından ateşe verilmesine bir tepki de Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’den geldi. Anız yakan çifçilerin, çiftçi kayıt sistemi (ÇKŞ) ve doğrudan gelir desteği (DGD) primlerinin gerekirse dondurulmasını isteyen Başkan Aydiş, şöyle konuştu: “Son yıllarda daha çok komşu il Diyarbakır’ın Bismil ve Silvan ilçelerindeki çiftçilerin mısır tarlasından yükselen anız yangınları yüzünden Batmanlıların sağlığı tehlikeye girdi. Batman’daki çiftçi komşu il’e göre daha duyarlı. Mısır tarladayken yanmıyor, kaldırılırken felaket yaşanıyor. Tarlada 1 dönümlük alan dahi yanmışsa çiftçi bunun hesabını vermeli. Her hasad sonrasında bu manzarayla karşılaşıyoruz. Bu da bizim ayıbımız. Tarlasında anız ateşi yakan çiftçinin gerekirse ÇKS ve DGD primleri dondurulmalıdır.”



Editör: TE Bilişim