** Mazlum-Der Genel Merkezi, Genişletilmiş MYK toplantısını Diyarbakır Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa’nın da katıldığı toplantıda çatışmaların durdurulması için Devlet ve PKK’ye çağrıda bulunuldu.

 

DİYARBAKIR’DAN MESAJ
Diyarbakır Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Mazlum-Der Genişletilmiş MYK toplantısına Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Batman, Urfa, Van, Adıyaman, Bitlis, Şırnak, Mardin, Malatya, Kocaeli, Muş ve Kayseri şubelerinden GYK üyeleri katıldı. Toplantının sonunda PKK ve Devlet’e çatışmaları durdurma çağrısı yapıldı. Toplantıya katılan Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argünağa, çağrının kendi görüşlerinin de olduğunu söyledi.

 

“PKK, 1 EYLÜL’DE ATEŞKES İLAN ETSİN”

Açıklamada; “Yaklaşık 2 yıl süren çözüm sürecinde kat edilen bütün mesafelerden geri dönüldüğü ve çatışmaların eski şiddetinden daha yoğun olarak sürdüğü bu manzaranın bir gün kurulacağı kesin olan barış ortamında taraflar arasındaki uçurumu büyütmekten, toplumsal bütünlüğümüzü zedelemekten başka bir işe yaramayacaktır. Geleceğimizin el birliği ile tehlikeye atılması endişesi ve tarihsel sorumluluğumuzun gereği olarak savaşın yükseltilmesinin ülkemizde ve bölgemizde yer alan hiçbir kesime kimseye bir şey kazandırmayacağını tüm taraflara yeniden hatırlatmayı gerekli görüyoruz. MAZLUMDER olarak PKK tarafına 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ateşkes ilan etme ve silahlı eylemleri sonlandırma çağrısında bulunuyoruz” denildi.

 

“MÜZAKERELERE BAŞLANMALI”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Ülkemizde yaşanan bu elim sürecin önüne geçilebilmesi ve müzakere koşullarının yeniden oluşması için PKK’nin çatışmayı sivil alanlara taşıma, yol kontrolü yapma, araç yakma gibi toplumsal sükun ve suhuleti bozan bütün eylemlerini durdurması gerektiğini vurguluyor ve alıkoyduğu sivilleri serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz. Devlet yetkililerini de, açıklanan bu ateşkese eşzamanlı bir biçimde olumlu cevap vererek askeri ve adli tüm operasyonları sonlandırmaya çağırıyoruz. Savaş ortamının yerini barış ve müzakerelere bırakabilmesi için İmralı’da mahpus bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın müzakere edebilecek koşullara kavuşturulmasının acil ve hayati bir gereklilik olduğunu belirtiyoruz.”

Editör: TE Bilişim