**Beşiri’nin Uğurca (Qorix) köyünde çadır kentte yaşayan iki bin Ezidi, Şengal’deki yerleşim birimlerine giren IŞİD’e sert tepki gösterdi. Arapça ve İngilizce yazılı döviz taşıyan Ezidiler; “Kalemiz Şengal bölgesi IŞİD’e mezar olacak” dediler.

“TOPRAKLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ”
IŞİD’in, Şengal bölgesine saldırısı sırasında kaçıp başta Batman olmak üzere bölgedeki bazı illere yerleşen Ezidiler, bu kez seslerini yükseltti. Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Uğurca (Qorix) köyünde Batman Belediyesi’nin yaptırdığı çadır kentte yerleşen Ezidiler, IŞİD’in binlerce insanı yerinden, yurdundan ettiğini söyledi. Topraklarını geri almak için Türkiye’ye gelen birçok Ezidi gencin savaşmak için Şengal’e gittiğini belirten Ezidiler; “Çadır kentte kalanlar, hasta, çocuk ve yaşlılardan oluşuyor. Gençlerimizin büyük bölümü Şengal dağlarında IŞİD’e karşı mücadele veriyor” dediler.
ÇADIR KENTTE YÜRÜDÜLER
Yaklaşık 1.5 aydır yerleştikleri çadır kentte ilk eylemi gerçekleştiren Ezidiler; “Kadın ve kızlarımızı kaçıran, binlerce Ezidi’yi katleden IŞİD’in bize yaptığı vahşeti şiddetle kınıyoruz. Yıllardır o topraklardayız. Şengal ve çevresinde binlerce Ezidi yaşamını sürdürürken, ölüm makinesi IŞİD’in saldırısıyla karşılaştık. Gençlerimiz onlarla halen savaşıyor. Ezidilere karşı büyük bir soykırıma yönelen IŞİD’e karşı her yerde haykıracağız” dediler. Bu arada Uğurca’daki çadır kentte bir araya gelen ve taşıdıkları dövizlerle uğradıkları haksızlığa dikkat çeken Ezidiler; “Bugüne kadar bize destek verenleri de unutmayacağız” diye konuştular.


Editör: TE Bilişim