Batman'ın Beşiri ilçesinde iddialı iki parti, Diyarbakır caddesinin iki yanını seçim lokaline dönüştürdü. BDP ile AK Parti'nin seçim lokallerinin iç içe oluşundan memnun olan seçmenler, "Seçim öncesinde bu manzara pek az yerde görülür. Aynı zamanda bu tablo gerilimi de önlüyor" diyorlar.

GERİLİMSİZ İLÇE

Seçime 19 gün kala Batman'ın Beşiri ilçesinde iddialı iki parti BDP ve AK Parti, Diyarbakır caddesini ikiye bölüp lokale dönüştürmesi gerilimi de önledi. Trafiğe kapalı güzergahta kahveleri kiralayan iki partinin Belediye Başkan adayları, açık havada seçmenleri ağırlamak için bu kez yolu da lokale dönüştürmek zorunda kaldı. 8400 Nüfuslu ilçede 4650 seçmen 30 Mart'ta sandık başına gitmek için gün sayarken, ilçe ortasındaki cadde de siyasi kulislerin adresi oldu.

MANZARADAN HERKES MEMNUN

Batman'ın ilçeleri arasında seçim kampanyasının hoşgörülü geçtiği ilçelerin başını çeken Beşiri'de, BDP ile AK Partinin seçim lokallerinin iç içe olmasından memnun olan bazı seçmenler şöyle konuştular; "Lokallerimiz neredeyse iç içe. Hal hatır soruyoruz, selamlaşıyoruz, hatta birbirimizi çaya davet ediyoruz. Bu hoşgörülü ortam sayesinde Beşiri'de en ufak bir gerilim yaşanmıyor."

Editör: TE Bilişim