** Verimli bir hasad sezonunun geride kaldığı Batman ve yöresinde 98 bin ton buğday alımı gerçekleştiren TMO, yeni ürün için tahıl torbalama, topraklı yığın ve depolama çalışmalarını hızlandırdı. TMO Müdürü Abdurrahman Güneş, silolarda yer kalmayınca yeni ürünü yer altında stoklarını söyledi.

98 BİN TON ALIM
Batman ve ovası, bu yıl buğday bereketi yaşıyor. 20 Bin tonluk silolarda yer kalmayınca TMO, kiraladığı arazilerde tahıl torbalama, topraklı yığın ve depolama sistemiyle üç ayrı stok uygulamasına start verdi. Toprak Mahsulleri Ofisi Batman Müdürü Abdurrahman Güneş, 4 il’den alımı gerçekleştirdikleri makarnalık ve ekmeklik buğdayda son 20 günde 98 bin ton alım gerçekleştiğini ifade etti. Ziraat Odası’nın tespitlerine göre bu yıl 220 bin ton buğday ekiminin yapıldığı Batman ovasında TMO, bu yıl 100 bine yakın ton ürünü aldı.



MISIR ALIMI DA YOLDA
7 Ağustos’a kadar devam edecek olan buğday alımının ardından mısır için de bir dizi hazırlık başlattıklarını belirten Güneş, şöyle devam etti: “En geç 20 gün içinde mısır hasadına da başlanacak. Geçen yıl 105 bin ton mısır alımını yaptığımız Batman ve yöresinde bu yıl 130 bin mısır alımı planlıyoruz. Silolarımız yetersiz ama kiraladığımız arazilerde daha çok tahılı torbalara istifliyoruz.” Öte yandan Kösetarla köyü yakınlarında arazi kiralayan TMO, hububatın büyük bölümünü bu yıl yer altına stoklamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim