3 YIL ARADAN SONRA BATMAN’DAYDI

Bitlis'teki programının ardından Batman'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti İl Başkanlığı 6'ncı Olağan Kongresine katıldı. Kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz ve Mehdi Eker, Başbakan Yardımcıları Fikri Işık ve Mehmet Şimşek ile çok sayıda davetli katıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kongreye katılanlara yönelik Kürtçe selamlama konuşması yaptı. Kongre öncesi şehir stadı önündeki alanda toplanan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge gelen vatandaşın ellerindeki zeytin dallarını alarak, mesajlar verdi. Erdoğan: “Şu ana kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman verdi. Zeytin dalı operasyonuna Batman demek ki her şeyi ile hazır. Bu ne güzel coşku böyle. 20 Yıl öncesini bana hatırlattınız. Bugün sizi bir başka gördüm” dedi.

MİTİNGİN ARDINDAN KONGRE

Stadyum önündeki mitingin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı spor salonundaki kongreye katıldı. 3 Yıllık hasretin ardından tekrar Batman'da olmanın sevincini yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bugün karşımda 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' diyen, iradesine geleceğine sahip çıkan bir Batman görüyorum. Batman, kardeşliğin dayanışmanın şehri olduğunu bugünkü tablo ile herkese ilan ediyor. Bu muhabbet tablosu dostlarımıza güven aşılarken, düşmanlarımıza da korku salıyor” dedi.

“ANA MUHALEFET GİBİ SEÇMENİ SUÇLAMIYORUZ”

16 Nisan referandumunda Batman genelinde arzu ettikleri rakama ulaşılamadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz ana muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan, millete hakaret eden bir parti değiliz. Biz sıkıntıyı vatandaşımızda aramadık. Önce kendimizi hesaba çektik. Eksikliği, hatayı, yanlışı kendimizde aradık. Aynı şekilde bölücü örgütün siyasi uzantısını gibi milleti tehdit ederek, silah zoruyla, şantajla, tehditle oy toplayan partilerden de olmadık. Daima milletimizi ikna ederek, onun gönül dünyasına girerek siyaset yaptık. Bunun için seçimleri sandıktan önce gönüllerde ve zihinlerde kazandık. Milletimiz bizi sorunlara çözüm ürettiğimiz için, ülkeye hizmet ettiğimiz için bugünlere getirdi. Bizim lügatimizde yorgunluk, bıkkınlık olmadı. Bizim siyasi terbiyemizde milletimize küsme, kırılma, darılma da yoktur. Batman'da çok daha fazla çalışmamız gerekiyordu. Demek ki sizlere kendimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize ve Batman'a kazandıracaklarını daha iyi izah etmemiz gerekirdi. 2019 sSçimlerine kadar eksiklerimizi giderip, Batman'da hedeflediğimiz tabloyu yakalayacağız.”

15 YILDA BATMAN’A 12 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

Konuşmasının son bölümlerinde iktidara geldikten bu yana Batman’a 12 Milyar TL yatırım yaptıklarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Ne buyuruyor Peygamberimiz halka hizmet hakka hizmettir. Biz bu emri kendimize rehber kılarak 15 yıldır diğer vilayetleri ile beraber Batman’a da hizmet götürmenin gayreti içindeyiz. 15 Yıldır heyecanımızdan azmimizden bir şey kaybetmedik. Bu vatana aşk ve tutkuyla bağlıysak bugün de aynı hissiyattayız. Oy versin vermesin tüm vatandaşlarımızı kucaklıyor, hiç kimseyi dışlamadan ülkemizse hizmet ediyoruz. Hedefimiz mazlumların sığınağı olan bu ülkeyi 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri yapacağız. Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapmış bu aziz milleti en kaliteli en güzel hizmetlerle buluşturmaya kararlıyız.15 Yılda Batman’a yaptığımız yatırım 12 Milyar liradır. Bu Hasankeyf barajını birileri istemiyordu. Teröristler Hasankeyf barajının yapılmasını istemiyorlar. Çünkü Hasankeyf barajı onların yolunu kesen en önemli bir projeydi. Biz Hasankeyf barajına çok ciddi bir harcama yaptık. Şimdi Hasankeyf artık bir baraj değil burada bir deniz oluyor. Bu projede son hızıyla devam ediyor. Ilısu barajı bittiğinde yılda 400 milyar kw üzerinde enerji üreterek ekonomiye 1.5 Milyar lira katkı sağlayacak. Toplam maliyeti 8.5 Milyar lira olan bu barajın yapımı tamamlanmak üzere” dedi. (Barış Arslan, Reşat Yiğiz, Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim