**1987-1998 Yılları arasında kızamık aşısını çift dozdan tek doza düşüren Sağlık Bakanlığı’nın ihmalkarlığından 18 yaşındaki Fatih Özgen, 10 yıldır mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Oğlunu kaybeden SSPE Derneği eski Başkanı Emin Özgen; “Yıllarca bu hastalığa direnen Fatih’i kaybetmenin acısını yaşıyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR BİR BİR YAŞAMINDAN OLUYOR
Kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı olan SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) 18 yaşındaki oğlu Fatih Özgen, 10 yıldır direndiği hastalığa yenik düşmesi talihsiz baba Emin Özgen’i sarstı. SSPE’ye yakalanan çocukların çilesine dikkat çekmek için dernek bile kuran Emin Özgen; “Son yıllarda Batman ve ilçelerinde 50’yi aşkın gencecik çocuk hayatının baharında SSPE hastalığı yüzünden yaşamından oldu. Oğlum daha 8 yaşındayken yakalandığı bu hastalıktan yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanlığı, bu çocukları yıllardır kaderleriyle baş başa bıraktı” dedi.
BAKANLIK HESAP VERMELİ
4 Çocuk babası emekli Emin Özgen, çocukları SSPE hastalığına yakalanan ailelerin Sağlık Bakanlığına dava açmasının gerektiğini söyledi. Avukat Esra Deniz’in Sağlık Bakanlığından kazandığı davanın aileler için de emsal teşkil edeceğini belirten Özgen; “Fatih, ilkokul 3. sınıfa giderken SSPE hastalığı ortaya çıkınca inanmak istememiştik. Tedavisi  mümkün olmayan bu hastalığın pençesinden yıllarca direnen ortanca çocuğum kurtulamadı. Batman’da bugüne kadar bu hastalıktan hayatını kaybeden 50 çocuk için SSPE Derneği kurduk. İmkansızlıktan derneğimizi kapatmak zorunda kaldık. Bu ailelerle diyaloğa geçtik, Bakanlığa dava açmak için çalışmalarımız devam edecek. Oğlum 10 yıl süreyle hastalıkla mücadele etti. O’nu kaybetmenin acısını yaşıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim