** Gercüş-Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan, önceki yönetimi eleştirdi. Koruyan; “Belediyeyi 1 milyon 450 bin TL borçla devraldık” dedi.

 

“SORUNLARLA DEVRALDIK”
Saadet Partili Gercüş-Kayapınar Belde Belediye Başkanı İsmail Koruyan, önceki başkan Abdulmuttalip Bademci dönemini eleştirdi. Belediyeyi sorunlarla devraldıklarını belirten Koruyan: “2004 Yılında 180.000 TL borçla devir almış olduğu bir belde belediyesini üzülerek belirtmek isterim ki ‘metelik borcu yoktur’ diyen önceki dönem Belediye Başkanı 1.450.000 TL borçla devrederek hatta ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan Pınarbaşı taziye evinin sedir, sehpa parası tarafımızca ödenmiştir. 2004 yılında 5226 nüfusa sahip olan bir Belediyeye 10 yıl önce İller Bankasından almış olduğu 75.000 ile 120.000 TL arasında pay alarak bugün bırakmış olduğu 1.450.000 TL borçla bir Belediye Başkanı ne gibi hizmetlerin yapılabileceği insan kolayca tahmin edemez mi?” dedi.

 

“KARDEŞİ, MECLİS’E BAŞKANLIK ETTİ”

Koruyan, iddialarını şöyle sürdürdü: “Belediyelerinin bir çoğunda Jeoloji mühendisine ihtiyaç duyulmamasına rağmen, Jeoloji mühendisi olan kardeşini sözleşmeli personel alınması için meclis toplantısına başkanlık etmiş ve alınan karar sonucunda tam sözleşmeli personel olarak göreve başlamasının ardından 657 sayılı yasaya tabi olarak kadro kütük cetvellerinde Jeoloji mühendisi kadrosu olmamasına rağmen Jeoloji mühendisi olarak atanmıştır. 2188 nüfuslu bir belde belediyesinin bütçesi Jeoloji mühendisi maaşını karşılayabilir mi? Karşılayabilirse o zaman neden baştan değil de dönemi sonunda alınmıştır.” 

Editör: TE Bilişim