** BDP’nin seçim lokallerinin açılışı miting havasında geçti. Yavuz Selim ve Petrol mahallesindeki lokal açılışlarında BDP Eşbaşkan adayları Sabri Özdemir ile Gülistan Akel, kalabalık kitleye seslendi. Özdemir: “Batman’ın tamamı bizim kalemizdir. Oyların yüzde yüzünü alarak Nejdet Atalay’a selam göndereceğiz” dedi.

 

** Eşbaşkan adayı Gülistan Akel ise kitleye şöyle seslendi: “Bu halkın iradesi olan Nejdet Atalay’ı zindana attanlar bugün, ‘bu halkı biz yöneteceğiz” diyor. Biz onların nasıl yöneteceğini katliamlarından biliyoruz. Bu kent bu halkındır ve bu halk iradesini bir kez daha ortaya koyacaktır.”

 

MİTİNG GİBİ LOKAL AÇILIŞLARI

BDP Batman Belediye Eşbaşkan Adayları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir, binlerce kişinin katılımIyla Batman’da ilk lokal açılışlarını gerçekleştirdi. Lokal açılışında konuşan eşbaşkan adayları, “30 Mart’ta Batman halkı özgür iradesine kast eden ve irade olarak seçtiği Nejdet Atalay’ı zindana atan devlet ve komplocu güçlerine yine Batman’dan en büyük cevabını verecektir” dedi. BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ise Ak Parti Belediye Başkan adayı Emin Ekmen’e yüklendi. Yavuz Selim ve Petrol mahallesindeki lokal açılışlarına BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP PM üyeleri Nezir Gülcan, Güntay Uzun, BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, HDP Batman İl Eşbaşkanı Mahmut Çiftçi, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ve Barış Anneleri inisiyatifi üyeleri katıldı.

 

“HALK İRADESİNİ ORTAYA KOYACAK”

Sık sık “Şehit Namirin”, “Bji Berxwedana Rojava”, “Oy namustur namus satılmaz” ve “Biji Serok Apo” sloganlarının atıldığı açılış şöleninde ilk sözü alan Eşbaşkan adayı Gülistan Akel, Kürt coğrafyasının son iki yüzyıllık tarihinin katliamlar ve aynı zamanda buna karşı bir direniş tarihi olduğunu belirterek: “İki yüzyıldır devletin bu halka reva gördüğü tek şey katliamdır. İki yüzyıldır bu katliamlara karşı halkımızı verdiği tek cevabı da mücadele ve direniştir. Kürt halkı onuru ve kimliği için hep direndi. Bu direniş karşısında katliamcılar korktular, korktukça katlettiler, korktular göçe zorladılar, korktular, zindana attılar. Bu halkın iradesi olan Nejdet Atalay’ı zindana attanlar bugün, ‘bu halkı biz yöneteceğiz’ diyor. Biz onların nasıl yöneteceğini katliamlarından biliyoruz. Bu kent bu halkındır ve bu halk iradesini ortaya koyacaktır” dedi.

 

“OYLARIN HEPSİNİ ALACAĞIZ”

Akel’den sonra konuşan eşbaşkan adayı Sabri Özdemir ise şöyle konuştu: “Devlet, burası BDP’nin kalesidir diyor ama eksik söylüyor, Batman’ın tamamı bizim kalemizdir. Buradan önceki seçimde yüzde 80 oy aldık ve Nejdet Atalay’ı Başkan seçtik. Biz bu halkın iradesi Nejdet Atalay’ı zindana atanlara bu seçimde oyların yüzde yüzünü alarak Diyarbakır zindanına Nejdet Atalay’a selam göndereceğiz. Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz, bu halkın özgürlük mücadelesini engelleyemeyecekler. Katlederek, zindanlara atarak bu özgürlük yürüyüşünü durduramayacaklar. Barış treni hareket etmiştir. İlk durağımız İmralı adasıdır. Bugüne kadar bizim yanımızda olmayanları da bu barış trenine davet ediyor ve gelin bu barışı birlikte kuralım diyoruz. Bu barış trenine binmeyi reddedenlere bu halk cevabını verecek ve onları tarihin çöplüğüne gönderecektir.”

 

EKMEN’E YÜKLENDİ

BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ise Ak Parti Belediye Başkan adayı Emin Ekmen’i eleştirdi. Ata, ilk siyasi soykırım operasyonları yapıldığında o dönemin AKP Batman Milletvekili M. Emin Ekmen ve Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade ederek: “Biz madem Başbakanın 75 Kürt vekilisiniz, Kürtlerin iradesine yönelen bu operasyonları durdurması için Başbakana gidin ve tavrınızı ortaya koyun, sizin de bir refleksiniz, iradeniz olsun, kabul etmeyin dedik. ‘Bu kent yüzde 60 oy ile Belediye Başkanı olarak Nejdet Atalay bizim irademizdir’ dedi. Madem bu halk irademdir demiş Başbakana çıkın ve bu yönelimi durdurun dedik. Sustular. O günkü suskunluğunuz demek bugünkü adaylığınız içindi. Bu büyük ayıptır. Mısır için darbe diyorlar, Kürtler olunca darbe olmuyor mu? Kürtlere en büyük darbe AKP eliyle yapıldı. 30 Mart’ta bu halk bunun hesabını soracaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim