*Uzun bir aradan sonra seçim bölgesine gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinin başarısıyla pekiştiğini söyledi.

ÇALIŞMALAR İYİ GİDİYOR”

Çözüm sürecinin getirdiği huzur ve barış ortamı ile bölgenin, Türkiye'nin kalkınmasında motor görevi göreceğini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Çalışmalar beklediğimden daha iyi gidiyor” dedi. Bölgenin yatırım ve sanayi bakımından batı ile arayı hızlı bir şekilde kapattığına dikkat çekten Şimşek, "Verdiğimiz teşvikler, ulaştırma altyapısı, eğitime yapılan yatırımlar ve bölgesel kalkınma projeleri olan GAP gibi projeler çok önemli. Bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığı’nın, Batman’da eski parayla 1 katrilyonluk proje stoğu var. Bunun 300 milyon liralık bölümü tamamlandı. Projeleri yerinde incelemek için buradayız. Köprülü kavşaklardan, çevre yolundan çok şeritli yollara kadar büyük projeler var" dedi.

400 KM’LİK YOL BİTECEK”

Vali Azmi Çelik, bazı kurum yöneticileri ile AK Parti İl yöneticilerinin eşlik ettiği Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ilısu barajı hakkında da açıklamada bulundu. Bakan Şimşek,

"Ilısu Barajı, önemli barajlardan biri. Barajın sonuçları şimdiden öngörülerek yolların bağlantılarını Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları ile yaptı. 400 metrelik köprü bu yıl sonunda bitecek. İkinci köprü ise bin metre uzunlukta olacak. İstanbul-Boğaz köprüsü kadar uzun, çalışmalar ilerlemiş durumda. Önümüzdeki yıl muhtemelen bitecek."

Editör: TE Bilişim