** Batman’ın da aralarında bulunduğu 6 il’i kapsayan ‘Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Turizm Köprüsü Projesi’ tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Ahmet Deniz: “Bu ülkenin geleceğini Türk’ü ve Kürt’ü ile birlikte inşa edeceğiz” dedi.

İLLER TANITILACAK
İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle Rizem Kültür ve Turizm Derneği tarafından yürütülen ‘Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi’ tanıtım toplantısı Mezopotamya Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu-kurum yöneticileri ile çok sayıda turizmci katıldı. Proje hakkında bilgi veren Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan: “Projemizin amacı, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu arasında bir gönül köprüsü oluşturmak. Halklarımızın kaynaşması ve birleşmesidir. Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Diyarbakır ve Van’ı gezeceğiz. Bu illerde, Doğu Karadeniz’i tanıtacağız. Buradan topladığımız bilgileri de kendi illerimizde anlatacağız. Güneydoğu Anadolu Bölgesi turizm açısından şanslı bir yer. Hem inanç hem de tarihi alanları çok geniş. Burada yılın 9 ayı gezilebilir. Ama Doğu Karadeniz bölgesi bu kadar şanslı değil. Sadece 2 ay turist çekebiliyor” diye konuştu.

“KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE
SAHİP ÇIKMAYA BAŞLADIK”
Daha sonra söz alan Vali Ahmet Deniz ise Batman'ın tarihi zenginlikleriyle bölgenin turizm kentlerinden biri olduğunu söyledi. Vali Deniz, şöyle devam etti; “Ülkemizde son yıllarda turizmin hızla gelişmeye başladı. Türkiye her alanda gelişiyor. Kültürel değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Özellikle Türkiye'de maalesef bu öz eleştiriyi yapmak lazım. Kültürel değerlerimize yeni yeni sahip çıkmaya başladık. Restorasyonlar yapmaya başladık. Bunlar bizim önemli değerlerimiz. Turizm dünyada çok hızlı gelişiyor. Türkiye 1990'larda belki turizmden 3-4 milyar dolar gelir elde ederken şimdi 2 yıl önce 35 milyar dolar elde etti. Türkiye, deniz, kum, doğa ve güneş turizmiyle büyük potansiyele sahip. Milletimiz, vatanına ve bayrağına sevdalı. Çanakkale’de Batmanlısı, Diyarbakırlısı ve Rizelisi de sırt sırta yatıyorlar. 15 Temmuz’da bu millet aynı ruhla hain FETÖ terör örgütü ile mücadele etti. Bu tür etkinliklerin ilimizin tanıtımı ve turizmi açısından önemli. Gönlümüz, yüreğimiz, vatanımız, milletimiz ve bayrak sevgimiz bir,  bu ülkenin geleceğini Türk’üyle ile Kürt’üyle birlikte inşa edeceğiz.” Öte yandan Vali Deniz, Dernek Başkanı Aydoğan’a Batman Kültür Envanteri kitabını hediye etti. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim