*Kısa adı YEK olan Yerel Esnaf Kooperatifi kuruculuğu yapan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, gün yerel kooperatife sahip çıkma günü olduğunu belirtti. Açılışta YEK’in hedeflerine dikkat çeken Başkan Kara, “Yerele sahip çıkmak, kendine sahip çıkmaktır” dedi.

 

“YAŞAM YERELDEN BAŞLAR”
25 Kişiden oluşan kurucu yönetimle kısa adı YEK olan Batman’ın ilk Yerel Esnaf Kooperatifi, resmen açıldı. Belediye sarayı karşısındaki Şah Plaza iş merkezi 4 kattaki YEK ofisinin açılışını görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ve ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu yaptı. YEK’in 25 kişilik kurucu yönetiminin esnafı bir çatı altında toplamak için büyük gayret gösterdiğini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, “Yaşam yerelden başlar sloganıyla yola çıktık. Amacımız, bütün esnafın ürün ihtiyacını karşılayacak toptan satış merkezini kurmak. Halkımız, merkezlerimize bağlı olan marketlerden daha ucuza ve her türlü ürünü halkla buluşturmak olacak” diye konuştu.

 

“YEK BÜYÜYECEK”
Zamanla büyüyecek Yerel Esnaf Kooperatifi’ne bağlı merkezin paketle sistemini de hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Kara, şöyle devam etti; “Batman’da yetişen organik ürünler halka ulaşması gerekirken Bursa, Adana ve diğer illerden alınan ürünler ulusal market aracılığıyla halkımıza satılıyor. Bu da haksız rekabetin önünü açıyor. Köylümüzden esnafımıza kadar bütün halkımızın git gide daha çok kaybetmesine ve yoksullaşmasına neden oluyor. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan bir fiyat politikasıyla ulusal ve küresel şirketlerin karşısında örnek kooperatifçilik ilkeleri üzerinde birleşerek, bunlara karşı rekabet edebilecek ve yeni istihdam alanıyla işsizlik minimum seviyeye inebilecek.”

 

Editör: TE Bilişim