*Bölgenin tahıl ambarı konumundaki Batman’da, TMO toprağa stokladığı buğdayı un fabrikalarına satarken, özel sektördeki un fabrikaları da Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Gaziantep ve Elazığ’a un gönderiyor.

 

TMO’DAN FABRİKALARA BUĞDAY

Batman, bölgenin buğday ve un talebini karşılıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), toprak altında tuttuğu tonlarca buğdayı un fabrikalarına satarken, özel sektör de birçok ilin un ihtiyacını karşılıyor. Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Elazığ ve Adıyaman’a son bir ay içinde 10 Bin ton buğday ve un gönderdiklerini belirten Dicle Un Fabrikası sahiplerinden Mehmet Şah Çakar: “Stoklarımızda 10 bin tonu aşkın buğday daha var. Buğdayın tonu, 1.100 TL’den alıcı buluyor. Batman buğdayı kalitelidir” dedi.

 

KOMŞU ÜLKELERE UN

Kuzey Irak’ın Kürdistan bölgesine tonlarca un gönderdiklerini de ifade eden Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman yöresinde yetişen birinci sınıf ekmeklik, somun ve pidelik una büyük bir talep var. Tesisimizde işlediğimiz unu Zaho, Duhok, Erbil ve Süleymaniye’ye kadar gönderiyoruz. Batman yöresindeki kaliteli buğdaya kış aylarında ilgi var. Suriye’deki iç savaştan önce de Batman’dan tonlarca buğday, komşu ülkelere gidiyordu. Talepleri göz önünde bulundurup, tesisimizin kapasitesini artıracağız.”

Editör: TE Bilişim