*Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’in memleketine kazandıracağı ‘müze’ projesini takip ettiğini belirten yazar Ertuğrul Özkök: “Ahmet Güneştekin’in kuracağı müze, Batman’ın tanıtımına büyük katkı sunacak” dedi.

“SANAT MÜZESİNİN TAKİPÇİSİYİZ”
Batman Havalimanına yakın yerde yapılması kararlaştırılan Sanat Müzesi, yaygın medya yazarlarının da gündeminde. Ankara’da görüştüğümüz Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bir süre önce Ahmet Güneştekin’in konuğu olarak aralarında İsmail Küçükkaya, M. Yakup Yılmaz ve Akif Beki ile geldikleri Batman’da Hasankeyf ile Sanat Müzesi yerinin kendilerini büyülediğini belirtti. Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’a konuşan Özkök: “Ahmet Güneştekin’in memleketine kazandıracağı müze projesini önemsiyoruz. Bu önemli projenin takipçisiyiz. Bu proje tamamlandığında Batman’a katkısı çok büyük olacak. Bu proje Batman’a hayat verecek” diye konuştu.

“MÜZE PROJESİ HIZLANDIRILMALI”
Hürriyet yazarlarından Sedat Ergin ile Turan Yılmaz’ın da bulunduğu sohbette Ahmet Güneştekin’in memleketine kazandıracağı müze projesine dünyaca ünlü mimar Emre Arolat gibi önemli bir mimarın da destek verdiğini kaydeden Özkök, şöyle devam etti: “Batman’dan çıkan dünyaca ünlü bu sanatçının sanat merkezi projesini her kesimin önemsemesi gerekiyor. Ahmet Güneştekin bu önemli müzenin hayata geçmesi için büyük çaba sarf ediyor. Batman’ın genç bir Valisi var. Vali beyin vereceği destekle Batman’da yapılacak Sanat Müzesi, Türkiye çapında yankı bulacaktır. Batmanlıların bu projeyi sahiplenmeleri gerekiyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim