*Pazar günü seçim bölgesinde bir dizi incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nikah şahitliğini yaptığı Emine (İlenç)-Mahmut Doğu çiftine çeyrek altın takarken uyarıda bulunmayı ihmal etmedi; “Başbakan’ın tavsiyesini söylemeye gerek yok. Zaten yörede ailelerimiz kalabalık nüfuslu.”

BAKAN, HALAYDAYDI

Seçim bölgesi Batman’da bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra katıldığı düğün töreninde halay çekip günün yorgunluğu atan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Emine (İlenç)-Mahmut Doğu çiftine de Başbakan’ın ‘üç çocuk’ uyarısını yaptı. Batman-Siirt çevre yolundaki Diva düğün salonunda Emine (İlenç)-Mahmut Doğu çiftinin düğün törenine Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin ve AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen’le birlikte katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, halay çekti. Bir süre halay çektikten sonra beraberindeki yöneticilerle çiftin nikah şahitliğini yapan Bakan Şimşek, Belediye Evlendirme Müdürü Nuri Turgut’tan aldığı evlilik cüzdanını gelin Emine (İlenç) Doğu’ya teslim etmeden uyarıda bulundu.


BAŞBAKAN’IN UYARISINA GEREK YOK”

Maliye Bakanı Şimşek, şöyle konuştu; “Şahitliğini yaptığımız çift birbirine çok yakışıyor. Bir yastıkta kocasınlar. Tüm günleri karşılıklı sevgiyle geçsin. Hayırlı evlatlar versinler. Başbakanımızın tavsiyesini burada söylemeye gerek yok. Zaten yöredeki ailelerimiz kalabalık nüfuslu. Çifte ömür boyu mutluluklar diliyoruz.” Evlilik cüzdanını gelin Emine (İlenç) Doğu’ya teslim ettikten sonra Vali Yılmaz Arslan’la birlikte çifte çeyrek altın takan Bakan Şimşek, bol hatıra fotoğrafı çekti. Kürtçe ağırlıklı şarkıların eşliğindeki düğünde günün yorgunluğunu halay çekerek atan Bakan, akşam saatlerinde ise uçakla başkente döndü.

Editör: TE Bilişim