*Hafta sonu Batman ve Sason’da partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, barışı süreçlerle değil, bir kuruluş değeri olarak yücelteceklerini söyledi.

YEREL DEĞİL, REFERANDUM GİBİ”

Beraberinde PM Üyesi Gökçe Pişkin, Prof. Dr. Burhan Şenatalar ile CHP Batman seçim lokalinde partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan yardımcısı Perihan Sarı, yerel seçimleri bir referandum gibi gördüklerini belirtti. PM Üyesi Hüseyin Yaşar, Batman Belediye Başkan adayı Çetin Kızılbulut ve İl Başkanı Adnan Yaşar’dan seçim kampanyası ile ilgili bilgi alan Sarı, Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa’da partililerle görüşeceklerini söyledi. Batman ve Diyarbakır’da oylarını arttıracaklarını ve bazı yerlerde de kazanma şanslarının bulunduğunu belirten Sarı, “Yerel seçimler Türkiye için gerçekten bir dönüm noktası oluşturuyor. Yerelden çıkmış bir genel seçim havasında. Hatta bir referandum niteliğini kazanan bir seçimle karşı karşıyayız. AK parti hükümetinin 12 yıllık icraatına yönelik bir değerlendirme seçimi olacaktır. Biz barışın kurucusu olarak davranacağız” dedi.

İKİYÜZLÜ POLİTİKA YÜRÜTÜLÜYOR”

Genel Başkan Yardımcısı şöyle Sarı, şöyle devam etti : “Biz barışı bir kurucu değer gibi yüceltmek, yükseltmek ve gerçekleştirme isteğindeyiz. Barış sürecinin AKP’nin yada Başbakan’ın güvencesinde olduğu bir yanılgıdır. Aslında bu bir sanal durumdur. Başbakan iki yüzlü bir politika yürütüyor. Artık maskesi düştü. Fakat bölgede bu algıyı güçlendiren yada bu algıyı destekleyen bir anlayışın varlığını da saptadık. Barış hiç kimsenin tekelinde değil. Barış ancak talep edildiğinde gerçekleşen ve halkın talebi olarak gündeme geldiği andan itibaren de kimsenin arkasında duramayacağı bir gerçektir. Özellikle kadınların barışta söz ettiği, kadın ve gençlerin barış talep ettiği koşullarda, barış mutlak ulaşması gereken bir hedeftir.”

Editör: TE Bilişim