** ‘Yeni Türkiye’de STK buluşmaları’ toplantısının ikincisini Batman’da geçekleştiren Ak Parti heyeti sözcüsü Milletvekili Öznur Çalık: “Bu defa biz değil, siz konuşun. Barış çağrınızı ve söylediklerinizi Başbakan’a ileteceğiz” dedi.

“BARIŞ ÇAĞRISINI AKTARACAĞIZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Konya Milletvekili Mustafa Akış, İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve Doç. Dr. Hüseyin Tutar’dan oluşan heyet, ‘Yeni Türkiye’de STK buluşmaları’ adı altında Kristal Park’ta STK temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye’yi gezerek sivil toplum konuşmaları yapmak istediklerini belirten heyet sözcüsü Öznur Çalık: “Sivil toplum buluşmalarının ilkini Şırnak’ta başlattık. İkincisi için buradayız. Bu defa biz değil, siz konuşun istiyoruz. Barış çağrınızı, sizin söylediklerinizi not alacağız” dedi.

“YANLIŞLARI PAYLAŞALIM”
Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada aldığımız notları Genel Başkanımız ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ileteceğiz. Yeni bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. İnşa etmek istediğimiz Türkiye sağlığı, eğitimi ve ulaşımıyla müreffeh bir ülke olsun istiyoruz. İnsan hak ve özgürlükleri açısından demokrasimizin vazgeçilmezi olan sivil toplum örgütlerimizin sesine kulak verelim istiyoruz. Sivil inisiyatifi yönetime katmak istiyoruz. İktidarın doğruları ve yanlışları varsa eksikleri paylaşalım. Yeni Türkiye’yi inşa ederken dünümüzü, tarihimizi, medeniyetimizi hatırlayarak bugünü yarını inşa edelim.”

“SÜRECE DESTEK İSTİYORUZ”

Çözüm sürecine engel olmak isteyen kesim ile mücadele ettiklerini de ifade eden Milletvekili Çalık: “Yeni bir Türkiye tasarlıyoruz. İşte bu nedenle bu toplantıyı önemsiyoruz. Çözüm sürecindeyiz. Sürece engel olmak isteyen güçler, egemen güçler ve uluslararası örgütlere karşı kardeşliğin, barışın, sevginin dili ile yeni Türkiye’yi tesis etmek istiyoruz. Bunun için sivil iradeye ihtiyacımız var” diye konuştu. TPAO Kristal Park’ta yaklaşık üç saat süren toplantıda STK temsilcileri görüşlerini heyete bildirdi.

Editör: TE Bilişim