** Batman merkezde 130’a yakın caminin 1.5 Milyon TL’lik elektrik borcunu ödeyebilmek için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e başvurduklarını belirten İl Müftüsü Hasan Çağlar: “İbadet evlerinde kaçak enerjinin kullanılmaması için DEDAŞ’ın yeni uygulamasını destekliyoruz. Camilerdeki aydınlatmayı devlet, ısınma-soğutma bedelini ise cemaat ödeyecek” dedi.

CAMİLERE YENİ SAYAÇ

Özelleştirilen Dicle EDAŞ, Batman’daki camilere yönelik uygulama başlattı, İl Müftülüğü destek verdi. DEDAŞ ekipleri, son günlerde ibadet evleri ağırlıklı olmak üzere birçok aboneyi yeni sayaç uygulamasına tabi tuttu. Kent merkezindeki 130 caminin sayaçlarını elden geçiren DEDAŞ Bahçelievler, Aydınkonak ve Afet Konutları camilerine de sayaç taktırdı. Cami imamlarını sayaç konusunda uyardıklarını belirten DEDAŞ yetkilileri: “Yeni uygulama için cami dernekleri ile imamlardan destek bekliyoruz. Batman’daki birçok caminin sayacı bile yok. Camilerde kayıp enerji oranı yüksek. Yeni uygulamayla kayıp enerjinin önüne geçilecek. Müftülüğün yeni uygulamamıza destek vermesi, kayıp enerjiyi ortadan kaldıracak” dediler.

1.5 MİLYON TL’LİK BORÇ!

Son yıllarda Batman kent merkezinde 130’a yakın ibadet evinin biriken 1.5 Milyon TL’lik borcunu ödemek için Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de başvurduklarını ifade eden İl Müftüsü Hasan Çağlar: “Maalesef ibadet evlerinde hem ısınma hem de aydınlatma nedeniyle camilerimizin biriken borçlarını ödeyemiyoruz. Kış aylarında ısınma, yaz aylarında ise soğutma için klimalar saatlerce çalışıyor. Devlet cami, kilise ve diğer ibadet evlerinin aydınlatma bedellerini ödüyor. Ama ısınma ve soğutma amaçlı enerjinin bedelini de cemaat ödüyor. İbadet evlerinde kaçak enerjinin kullanılmaması ve tasarrufa gitmesi için uyarılarımız oluyor. Fakat, bu uyarılar bazen yanlış anlaşılıyor. DEDAŞ’ın yeni uygulamasını destekliyoruz.” 

Editör: TE Bilişim