**Mazlum-Der Batman Şubesi, Milli Eğitim’deki yönetici görevlendirmelerinde adalet ve liyakatın esas alınmasının gerektiğini söyledi. Şube Başkanı Hasan Argünağa; “Haksızlığa uğrayan kim olursa olsun ‘sendikal veya siyasal kimliğine’ bakılmaksızın mazlum kim ise, ondan yana bir tutum içinde olacağız” dedi.
“MAZLUM KİMSE YANINDA OLACAĞIZ”
Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, kentte son günlerde tartışma konusu olan Milli Eğitim’deki atama ve görevlendirmeleri değerlendirdi. Şube Başkanı Argünağa; “Okul müdürlerinin pedagojik kriterlere dayalı olarak elenip-elenmemeleri gerekirken, hem yayınlanan listede hem de kamuoyundaki tepki ve algılardan, yapılan uygulamanın adil olmadığını gözlemliyoruz. Görevden alınan çoğu okul müdürlerinin adalet ve liyakat kriterleri ve ‘sendikal kimlik’ baz alınarak elendiklerini düşünüyoruz. Haksızlığa uğrayan kim olursa olsun ‘sendikal veya siyasal kimliğine’ bakılmaksızın mazlum kim ise, ondan yana bir tutum içinde olacağız” diye konuştu.
“TASFİYEYİ ANDIRAN MANTIK”
Argünağa, şöyle devam etti; “Milli Eğitim Müdürlüğü; son tahlilde bir kamu kurumu olarak farklı düşünce, farklı sendikal kimlik veya farklı siyasal kimliğe sahip insanlarla birlikte pedagojik kriterlere göre bir arada çalışma kültürünü oluşturması ve bu nitelikteki insanların deneyimlerinden/başarılarından yararlanmaları gerekirken adeta tasfiyeyi andıran bir mantıkla hareket etmesini doğru bulmuyoruz. Başvurulması gereken yol; liyakat, adalet, hukuk ve vicdan kriterleridir. Yıllarını eğitime adamış okul yöneticilerinin itibarsızlaştırılması anlamına gelen uygulamayı yanlış buluyoruz. Eğitimde gerginliğe, karşıtlığa, hasımlığa ve ötekileştirmeye dönüşme potansiyeli taşıyan son okul müdürlerinin görevden alınması uygulaması ile ilgili olarak Batman Valisinin meseleye el atmasını bekliyoruz.”
Editör: TE Bilişim