*Milli Eğitim’in okul müdürlerine yönelik puanlama sistemine tepki gösteren Eğitim-Sen, billboardlara bazı şube müdürleri ile yeni atanan okul yöneticilerinin isimlerini taşıdı. Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Aziz Turay, “Bir eğitim Sendikası Başkanı’nın Milli Eğitim Şube Müdürü olması etik değil” dedi.
BİLLBOARDLU AFİŞ
Batman Eğitim Sen Şubesi, Milli Eğitim’deki atamalara tepki gösterdi. Üyelerine yönelik haksız puanlama yapıldığını belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Aziz Turay, uygulamaları kabul etmediklerini söyledi. Mado tesislerindeki basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Başkanı Turay, Milli Eğitim Şube müdürlerinin birbirlerine 100 üzerinden 100 puan vermesinin ahlaki olmadığını kaydetti. Turay, şöyle konuştu; “Eğitim-Sen’li idarecilere puanlama sistemiyle haksızlık yapılıyor. Milli Eğitim’in yaptığı uygulama eğitim adına hiçbir şey ifade etmiyor. Batman’ın eğitim durumunun ne durumda olduğunu daha önce açığa çıkarmıştık.”
“UYGULAMALARA ÜZÜLÜYORUZ AMA…”
Turay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğitim seviyesini aşağılardan yukarıya çıkarmamız için hep birlikte çalışmalıyız. Ama maalesef üzülerek belirtiyoruz; Milli eğitim ve yandaş sendika öyle uygulamalar yapıyor ki; Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ‘müdür ve müdür yardımcıları’ neredeyse tamamı Eğitim Bir Sen’e üye kişilerdir. Sendika, işverene muhalif olmaktır. İşçinin çalışının hakkını savunmaktadır. Eğitim Bir Sen Başkanı’nın, Milli Eğitim’de ‘şube müdürü’ olması etik değildir.”
“YÖNETİCİLER EĞİTİM BİR SEN’Lİ”
Atamalara tepki amaçlı kent merkezindeki billboardlara yeni atanan okul yöneticilerinin aldıkları puanları da yansıttıklarını kaydeden Başkan Turay, “Bir eğitim sendikası başkanı görevinden istifa ettikten sonra böyle bir görev üstenebilir. Sendikanın üyesi olması belki bir sorun teşkil etmez ama ‘başkan’ olarak geçmesi ahlaki değildir. Şu an Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki yöneticilerin tamamı Eğitim Bir Sen’lidir” dedi. Turay, görevlendirilen yöneticileri tanımayacaklarını da söyledi.
Editör: TE Bilişim