**Milli Eğitim’de sular durulmuyor. Uzun süre lise ve ortaokullarda müdürlük yapan 101 okul yöneticisinden 59’u görevden alındı. Eğitim-Sen olaya tepi amaçlı ‘kara tablo’ dövizi astı.

**AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, uygulamadan geri adım atılmayacağını belirterek; “Üç Şube Müdürü’nün kendilerine 99 ve 100 puan vermesi etik bir tablo değildir” dedi.

EĞİTİM-SEN TEPKİLİ
Eğitim-Öğretim yılı başlamadan okullarda atama krizi başladı. 101 Okul müdüründen 59’unun görevden alınmasına Eğitim-Sen sendikası başta olmak üzere eğitimciler tepki gösterdi. Eğitim-Sen Batman Şubesi, bulunduğu apartmana ‘kara tablo’ dövizi astı. Eğitim-Sen Yürütme Kurulu’nun dövizinde; “Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kara tablo. Kirli ilişkilerle Batman Milli Eğitim Müdürlüğünü skandal bir şekilde ele geçirilen yandaş sendika yöneticileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki kuklaları okul müdürlüğü görevlendirilmelerinde de aynı kirli ilişkileri devreye soktuklarını kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi. Dövizde ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yönetici şemasına da dikkat çekildi.

EĞİTİMCİLER HAK ARAYIŞINDA
Görevden alınan Batman kent merkezindeki okul yöneticileri, Türkiye’de en fazla yönetici kıyımının Batman’da yapıldığını iddia etti. Bugüne kadar başarıyla görevlerini sürdürdüklerini belirten bazı okul yöneticileri şöyle konuştular; “Uzun süredir görev yapıyoruz. Eğer başarısız olmuş olsaydık Milli Eğitim’in yöneticileri neden bugüne kadar hakkımızda bir işlem yapmadı? Görevden alınanların yüzde 99’u Eğitim-Sen üyesidir. 20. Madde de 100 ve 99 puan alan yöneticilerin uluslar arası ve bilimsel yayınlarının olması şartı isteniyor. Acaba Batman’da bu puanları alanların eserleri var mı? Bu yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvuruldu. Hak arayışımızı sürdüreceğiz.”



ÖZDEMİR; “GERİ DÖNÜŞÜ YOK”
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Milli Eğitim’deki yönetmelikte atamaları yapılan eğitimciler için geri dönüşümün olmayacağını ifade etti. Özdemir, şöyle konuştu; “Atamalarda 3 Şube Müdürü’nün en yüksek puanları kendilerine vermeleri etik değildir. Bu olay bize aktarıldı. Bu yönetmelikte geri dönüş olmayacak. Bazı eğitimci arkadaşların mağduriyeti varsa illerde telafi edilecek. Fakat şu anda bu atamaların geri dönüşü söz konusu değil.”

İDARECİLERİ TANIMAYACAĞIZ”
Eğitim-Sen Batman Şubesi, Batman Milli Eğitim’i sarsan atamalarla ilgili bir dizi eylem gerçekleştireceği belirtildi. Eğitim-Sen Yürütme Kurulu üyeleri, Milli Eğitim’deki kara tabloyu içeren dövizi sendika binasına astıklarını belirterek, şöyle konuştular; “Okullarda yeni atanan müdürleri tanımayacağız. Resmi işlemlerde yeni yöneticileri tanımamaya yönelik bir dizi eylemimiz olacak.”

Editör: TE Bilişim