**Ramazan ayının sıcaklara denk düşmesiyle birlikte Belediye asfalt ekipleri, iftar ile sabah saatleri arasında cadde ve sokakları asfaltlıyor. 25 kişilik asfalt ekibini iftar sonrası ziyaret eden Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, tatlı ikram etti.
ASFALT ÜZERİNDE SAHUR
Gölgede hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Batman’da Belediye asfalt ekibi, mesai saatini iftar sonrası ile sabaha kaydırdı. Günde bin ton asfalt serimi yapan Belediye asfalt ekibine teşekkür eden semt sakinleri, iftar sonrası ikramda bulunmayı ihmal etmiyor. Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, iftar sonrası çalışmalarını izlediği asfalt ekibine tatlı ikramında bulundu. 
SEMT SAKİNLERİ MEMNUN
Kentin gözde semti Gap mahallesindeki asfaltlama çalışmalarının sabah saatlerine kadar devam etmesinden duyduğu memnuniyeti anlatan Hamza Demir; “Ekipler sahura kadar çalışıyor.  Mola vermeden çalışan ekibe teşekkür ediyoruz. İftar sonrası sabaha kadar çalışıyorlar. Geç saatlere kadar asfalt serimi yapan ekibi görünce biz de onlara ikramda bulunmayı bir gröev biliyoruz” dedi. 



“GECE ÇALIŞMA DAHA VERİMLİ”
Ramazan boyunca iftar sonrası asfalt serimi yapan çalışanlardan Tarık Yaman şöyle konuştu; “Hava koşulları nedeniyle gündüz çalışacak gibi değil. Ramazan ayı nedeniyle gündüz yerine gece çalışmak bizim için daha rahat. Daha verimli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Her gece yaklaşık bin ton asfalt serimi yapıyoruz. Doğalgaz hattı nedeniyle bozulan cadde ve sokakların tümünü periyodik olarak asfaltlıyoruz. Ana arteller tamamlanmak üzere.”
“KEYİFLİ BİR ÇALIŞMA OLUYOR”
Asfalt serimi gerçekleştiren ekip şefi Muzaffer Datlı, çalışmalar sırasında semt sakinlerinin çay ve sahur yemeği jestiyle karşılaştıklarını ifade ederek; “İftardan sonra programdaki cadde ve sokakların asfalt serimini gerçekleştiriyoruz. İftar saatiyle birlikte sabahın ilk ışıklarına mesaimiz sürüyor. Sahurumuzu asfalt serimini yaptığımız cadde ve sokaklarda yapıyoruz. Çalışmalarda bize destek veren ve ikramlarda bulunan semt sakinlerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


EŞ BAŞKANDAN MORAL
Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Belediye Eş Başkan Yardımcıları Aziz Aksın, Mehmet Ali Nasıroğlu, Semra Güneş ile bazı Belediye Meclis üyeleriyle birlikte kilitli taş ve asfalt serimi yapan Belediye ekiplerini ziyaret etti. Yılsonuna kadar Batman’ın cadde ve sokaklarında yaklaşık 170 bin ton asfalt seriminin yapılacağını anımsatan Eş Başkan Akel; “Ekiplerimiz iftar sonrası sabaha kadar programdaki cadde ve sokaklarda çalışıyor. Hem kilitli taş hem de asfalt serimi çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Doğalgaz şebekesinin geçtiği tüm cadde ve sokakları elden geçiriyoruz” dedi. Daha sonra ekiplere tatlı ikramında bulunan Akel, işçilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim