** Güney Raman Çevre yolu güzergahındaki yeni stadyum bitişiğinde 80 dönümlük alana yapılacak 400 yataklı hastane için Vali Ahmet Deniz, umutlu konuştu: “Bayram sonrası Sağlık Bakanımızla yeniden görüşüp, yeni hastanenin çalışmalarını hızlandıracağız.”

YATIRIM İÇİN YENİ GİRİŞİM
15 Bin kişilik stadyum bitişiğindeki 80 dönümlük alana yapılması kararlaştırılan 400 yataklı hastane için Vali Ahmet Deniz, yeni girişimler başlatıyor. Sağlık Bakanlığı ile tekrar görüşeceklerini belirten Vali Deniz: “Önceki yerel yönetimden kaynaklanan pürüzler vardı. Arsanın imar çalışmaları geciktirildi. Ancak yeni dönemde 80 dönümlük arsanın imar çalışmaları tamamlandı. Hastanenin temelinin kısa sürede atılması için yakında bir dizi girişim başlatacağız” diye konuştu.

400 YATAK KAPASİTELİ OLACAK
Trafik sorununun olmadığı bölgede yeni yapılacak hastanenin, ileride Araştırma-İhtisas hastanesinin altyapısını da oluşturacağını kaydeden Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce 200 yatak kapasiteli olarak düşünülen hastanenin 400 yatak olarak yapılmasını talep ettik. Bu konuda altyapı çalışmalarını tamamladık. Ayrıca yine Batman’ın şehir trafiğini rahatlatacak olan Kuzey Çevre yolu ile Batman-Sason-Muş karayolu ile de Karayolları’nın klavuz planları var. Sağlık ve ulaşım yatırımları Batman’ı rahatlatacak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim