*Anız yangını, şehri teslim aldı. Anız yangınlarına tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, “Özelikle komşu Bismil ve Silvan ilçelerindeki yangın dumanları rüzgarın etkisiyle Batman’a nefes aldırmıyor” dedi.

NEFES ALMAK MESELE”

Batman, anız yangınlarının dumanlarına teslim oldu. Dün sabah etkili olan anız dumanı, halka nefes aldırmadı. Anız yangınlarına tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, ve Hasan Argunağa yangınların son bulmasını istedi. Valilik aracılığıyla köylerde yapılan uyarıların etkili belirten Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş, “Anız yangını belasıyla mücadele ettiğimiz için önleyici tedbirlerden biri de köylüleri uyarmaktı. Bir süre önce köyde üreticileri bilinçlendirdik. Anız yangınları sadece hava kirliliği oluşturmuyor. Doğa ve canlılara büyük zarar verdiğini çiftçilere anlatıyoruz. Fakat maalesef gelinen noktada tüm uyarılara rağmen hala anız yakılıyor. Batman’da nefes almak bile güç. İnsanlar gece uyuyamıyor. Okullarda eğitim görülemiyor. Özellikle hastanelerdeki hastalar zorlanıyor” dedi.


ANIZDAN VAZGEÇİN…

Çevreci Kavuş, şöyle devam etti; “Kalp hastaları nefes almakta zorlanıyor. Astım ve bronşit hastaları bu tür havalardan olumsuz etkileniyor. Lütfen anız yakmayın. Yaktınız geleceğimizdir. Anız yakmak her ne kadar çiftçiler açısından kolaylaştırıcı ve faydalı görünüyorsa da gerçekten öyle değil. Bu bir vahşettir, bu bir cehalettir. Lütfen ilkel uygulamadan vazgeçin.” Mazlum Der Başkanı Hasan Argünağa ise, “Geçen yıl da aynı dönemlerde Batman anız yangınlarının etkisindeydi. Dumanlar nedeniyle hastalananlar olmuştu. Sorunun üzerine gittik. Fakat ne yazık ki, çiftçilerimiz bilinçsizce tarlaları ateşe vermeye devam ediyorlar. Anız, kötü sonuçlara yol açıyor. Hastalar, sokağa çıkamıyor. Artık yeter diyoruz.”

Editör: TE Bilişim