** Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, IŞİD tehdidi altındaki Kobani halkıyla dayanışma amacıyla sınırda kurulan barış çadırlarına yapılan asker ve polis müdahalesini kınadı.

IŞİD’İN SAFINDALAR”

Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi çay bahçesinde kurulan Rojavaya yardım çadırında basın açıklaması düzenledi Belediye Eş Başkan yardımcılarının da katıldığı basın açıklamasında Eşbaşkanlar, IŞİD çetelerinin Kobanê’deki katliamlarının devam ettiğine dikkat çekerek: “Kobanê halkının IŞİD saldırılarına karşı mücadelesini ve direnişini desteklemek amacıyla kurulan barış çadırlarına AKP hükümeti emrindeki polis ve askerlerle saldırarak, yerinden söküp yakarak IŞİD’ın yanında saf tuttuğunu göstermiştir. AKP, IŞİD’ın lojistik merkezi gibi hareket etmektedir. IŞİD saldırıları ile İsrail Siyonizm’inin Filistin halkına yönelik kanlı saldırıları arasında bir fark yoktur. İkisi de zulüm yapıyor” dediler.

25 KAMYON DAHA GÖNDERECEĞİZ”

Rojava’ya yardımları daha da yoğunlaştıracaklarını ifade eden Akel ve Özdemir, şöyle devam etti: “Rojava’ya yönelik partimiz ve belediyemiz tarafından organize edilen ve gönüllü oluşan bir komisyon tarafından yürütülen yardım kampanyasına etkin bir şekilde destekler devam etmektedir. Yardımların toplandığı çadıra her gün yüzlerce yurttaşımız gıda ve ilaç yardımında bulunmaktadır. Bugüne kadar 6 TIR ve 11 kamyon dolusu gıda maddesi ulaştırılmıştır. Hedefimiz Ramazan bayramına kadar 20- 25 kamyon daha göndermektir. Rojava için halkımızın elinden ne tür bir yardım geliyorsa mutlaka ama mutlaka yapmalıdır.” 

Editör: TE Bilişim