**Batman’ın Huzur Mahallesi’ndeki Ahmet Kaya Bilgi Evi’nde incelemelerde bulunun Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Ahmet Kaya’nın adını yaşatıyoruz. Tadilat nedeniyle levha yerinde değildi” dedi.

“DEĞERLİ BİR SANATÇIMIZ”
Huzur Mahallesi’ndeki Ahmet Kaya Bilgi Evi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, sanatçı merhum Ahmet Kaya’nın adını yaşattıklarını söyledi. Onarım çalışmaları tamamlanan ve yeni ismiyle Ahmet Kaya Bilgi Evi olan Huzur Mahallesi’ndeki eski Halk Evi’nde açıklama yapan Başkanvekili Aksoy: “Öncelikle şunu belirtmek isterim; Ahmet Kaya tüm toplumun olduğu gibi benim de çok sevdiğim, saydığım ve zaman zaman da dinlediğim değerli bir sanatçımız. Ahmet Kaya’nın ismini kaldırmamız söz konusu değil. En azından sanata ve sanatçıya olan saygının gereği budur. Ortada çok iyimser bir değerlendirmeyle bir yanlış anlaşma var. Bilindiği gibi dört halk evimiz vardı. Bundan arşiv fotoğraflarından anlaşılacağı gibi fiziki yapıları, hijyen koşulları çok kötüydü, mimarı standartları kötüydü. Bunları tamamen elden geçirdik. Bu aşamalardan dolayı Ahmet Kaya Halk Evi’nin levhası da indi. Bu arada halk evlerinin nerede olduğu açısından mahalleri de ekledik. ‘Ahmet Kaya Halk evi yerine Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgi evi’ oldu. Bizim bölgenin kültürüne, geleneğine sanatçılarına ilişkin saygın yaklaşımımızda kimsenin tereddüttü olmasın” dedi.

“SANATA VE SANATÇIYA DEĞER VERİYORUZ”
Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye Kültür Merkezi’ne Ressam Ahmet Güneştekin ismini verdik. Biz sosyal kültürel, bölgemizin sanatçılarının ismini vermekten gurur duyarız, keyif alırız. Bundan da hiç rahatsızlık duymayız. Bir yanlış anlaşılma olduğunu belirteyim. Gördüğünüz gibi onarım işleri son aşamaya geldi. Halk evimizde herhangi bir isim değişikliği yok. Dezavantajlı mahallerde gençlerin kültürel etkinlikleri yapabileceği, ders çalışabileceği ve zeka oyunları oynayabilecekleri tesisten biraz daha geniş 5 yeni gençlik merkezi yapacağız.”

“GÜLTEN HANIMA DA ÜZÜNTÜMÜ ANLATMAK İSTEDİM”
Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya‘ya da üzüntüsünü dile getirmek istediğini kaydeden Başkanvekili Aksoy: “Hakikaten Gülten hanımın, bu bilgi kirliliğine dayanan üzüntüsüne ben de üzüldüm. Yani vatandaş olarak Ahmet Kaya’nın ismini bir tesisten çıkarılsa, vatandaş olarak ben de üzülürüm. Gülten hanımı aradım, fakat kendilerine ulaşamadım. Durumu izah etmek ve üzüntülerini anlamak için kendilerini aradım. Fakat telefonuna ulaşamadım. Gülten hanım arzu ederlerse, biz kendisini burada ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.  Bu konuda hiçbir önyargımız olamaz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim