**Merkez ve köy muhtarları toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda okuryazarlık kampanyasına dikkat çeken Vali Deniz: “Okuryazarlık Seferberliği kampanyasında 7 bin kişi kurslardan faydalanıyor” dedi.

“VATANDAŞI KURSLARA YÖNLENDİRELİM”
Merkez mahalle ve Köy muhtarları toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Vali Deniz’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, kurum müdürleri, merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.  Toplantıda  ‘Okuryazarlık Seferberliği’  kampanyasına değinen Vali Deniz,  amaçlarının okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması olduğunu belirterek: “Okuma yazma bilmeden hayatı idame etmek zordur. Son bir ay içerisinde yürütülen çalışmalar neticesinde 7 bin civarında vatandaşımız okuma yazma kurslarında eğitim görüyor. Vatandaşı kurslara yönlendirmeleri konusunda muhtarlarımızdan özel çaba göstermelerini istiyorum. Bir kişi de olsa kurs açabiliyoruz. Evlerde, okullarda, kamuya ait herhangi bir binada ve STK’larda kurs açma imkanımız var.”

“HUZURLU BİR ŞEHİRİZ”
Vali Deniz, okuma-yazma kurslarına teşviki artırmak amacıyla kurslara katılan tüm kadınları yemek takımıyla ödüllendirileceklerini de ifade etti. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) genişletme çalışmalarına ve köylere yönelik yürütülecek altyapı çalışmalarına da değinen Vali Deniz: “Köylerimizin standartlarını yükseltmek için KÖYDES, Özel İdare yatırımlarının planlaması yapıyoruz. Köy yollarına ikinci kat asfaltlama çalışmalarını yürüteceğiz. İlimiz huzurlu ve güvenli bir şehir. Bu sayede turizm, sanayi ve tekstil alanında yatırımcıların talepleri artmaya başladı. OSB’deki kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Parselasyon ve altyapı işlemlerine başlıyoruz. Birkaç ay içerisinde yatırım talepleri olan tüm yatırımcıların taleplerini karşılamış olacağız” dedi.

“MAHALLEDE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN”
Uyuşturucuyla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini de belirten Vali Deniz, şöyle devam etti: “Kardeşlik hukukumuza sahip çıkacağız. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Suçlularla mücadelemiz devam ediyor. Uyuşturucu madde kullanımı ve satışıyla ilgili gerekli tedbirleri alıyoruz. Sizler de mahallerimizde ve köylerimizde gerekli tedbirleri almanızı istiyorum” diye konuştu. Toplantı,  muhtarların talep ve sorunlarının dinlenmesinin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim