** Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, son aylarda uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonları artırdıklarını söyledi. Okan; “Batman’da yaşanan kavgaların yüzde 50’sinin nedeni uyuşturucu. Hırsızlık olaylarına karışanların yüzde 80’i de madde bağımlısı” dedi.


UYUŞTURUCUDA KORKUNÇ PARA VAR”
Batman’da son dört ayda uyuşturucu operasyonlarında 4 ton 200 kilo esrar maddesi ele geçirdiğini söyleyen Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, mücadelelerinin etkin bir şekilde devam ettiğini belirtti. Komşu Diyarbakır-Lice ilçesinden daha çok Batman’a sokulmak istenen uyuşturucu maddelerine son aylarda mücadelelerinin tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Müdür Okan; “Uyuşturucuda ciddi paralar dönüyor. Bu şebekelere karşı operasyonlarımız aralıksız sürüyor” dedi.


MERKEZ; LİCE VE ÇEVRESİ…”

Müdür Okan, şöyle konuştu; “Batman’da kavgaların yüzde 50’si uyuşturucu maddesi yüzündendir. Yine hırsızlık olaylarına karışanların yüzde 80’i uyuşturucu maddesi kullanıyor. Bu rakamlar kayıtlarımızda tespitlidir. 4 Ayda ele geçirdiğimiz 4 ton 200 kilo uyuşturucu maddesinin rakamı 2 bin personelimin 3 aylık maaşıdır. Uyuşturucuda korkunç para var. Uyuşturucunun imal edildiği ve piyasaya sürüldüğü merkezlerden biri de Lice ve çevresidir. Buradan ilimize bu maddenin getirilmemesi için çalışmalarımız sürüyor.”

Editör: TE Bilişim