**Garzan barajı ve HES tesislerinde suyun tutulması üzerine baraj yapımını tamamlayan Fernas enerji şirketler topluluğu, açılış öncesinde mühendis ve emekçilerle bir aradaydı.

GARZAN’IN İLK BARAJI

Garzan çayı üzerinde ilk baraj unvanını elinde bulunduran Garzan barajı ve HES tesislerinin tamamlanması, Fernas enerji şirketler topluluğunu da sevindirdi. Hafta sonu barajda çalışan mühendis ve diğer emekçilerle bir araya gelen Fernas şirketinin önde gelen isimleri Muzaffer Nasıroğlu, Ferhat Nasıroğlu ve şirketin diğer yetkilileri, suyun tutulmasıyla hatıra fotoğrafı da çekmeyi ihmal etmedi. Kozluk, Kurtalan ve Beşiri ovasını sulayacak olan Garzan barajının tamamlanması yöredeki çiftçiler arasında da sevinç yarattı.

BALIKÇILIK GELİŞECEK…

Barajın tamamlanmasıyla 200’e yakın aile geçimini balıkçılıktan elde etmeye hazırlanıyor. Mereto ve Mutki’den akan kar sularının biriktiği Garzan çayında içme suyu hattı içinde şebekenin alt yapısının yapıldığını belirten Fernas şirket yetkilileri; “Baraj havzasında şimdiden balıkçılık yapmaya hazırlanan köylüler var. DSİ burada yetişecek balık türü içinde yakında bir çalışma yapacak. Enerjinin yanı sıra sulama amaçlı olacak olan Garzan barajı yaklaşık 450 bin dönümlük alanı sulayacak” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim