** Batman ve ilçelerinde büyük tatil bugün başlıyor. 168 Bin öğrenci karne alırken, 8000 öğretmen de tatile giriyor.

**Mobilya ve Dekorasyon ile Makine Teknoloji bölümünde 100’ü aşkın öğrenci, tatil süresince mesai yapacak. Okullara donatım malzemesi ve bazı kuruluşlara da makina parçaları üreten öğrenciler, okulun döner sermayesine 6 Milyon TL bütçe kazandıracak.

FABRİKA GİBİ OKUL
Büyük tatilin başladığı eğitim de tatil yapmayan bazı eğitim yuvaları da var. Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kentte tatil yapmayan tek eğitim yuvası. 2500’e yakın öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulun Mobilya-Dekorasyon ile Makine Teknoloji bölümü öğrencileri, okulların donatım malzemesi ve bazı kurumların ihtiyaç duyduğu parçaları üretiyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Necati Tunç, 150 öğrenci ve 25 öğretmenle atölyelerde bu yıl 6 Milyon TL’lik malzeme üretiminin yapılacağını ifade etti.


ÖĞRENCİLERE GÜNLÜK YEVMİYE
Mobilya ve Dekorasyon bölümünde 10, 11 ve 12. Sınıfta okuyan öğrencilerin sınıf dolabı, öğretmen masası ve toplantı masası vb. gibi her türlü okul donatım malzemesini ürettiklerini belirten Tunç: “Her bir öğrencimiz mobilya ustası olmaya adaydır. Öğrencilerimize iş güvenliğinden yevmiyelerine kadar her türlü destek veriliyor. Her öğrenciye ortalama günlük 40 lira yevmiye veriliyor. Geçen yıl Şanlıurfa’ya 6 Bin takım okul donatım malzemesi yaptık. Bu yıl sadece Batman’ın ilçelerindeki eğitim yuvalarının talebini alıyoruz. Okuldan mezun olanlar piyasada çok rahat iş bulabiliyor” dedi.


TPAO VE OSB’YE MAKİNA PARÇALARI
1968 Yılından beri eğitim-öğretime açılan lisenin Makina Teknoloji bölümünde TPAO, Organize Sanayi Bölgesi ve bazı işletmelere makine parça imalatının yapıldığını da söyleyen Tunç, şöyle devam etti: “Piyasadaki siparişlerin yanı sıra Milli Eğitim’in sınıf donatım malzemeleri imatalatını da yapıyoruz. Tatil döneminde daha çok sipariş alıyoruz. Çünkü imalat döneminin ideal ayları tatil dönemidir. Öğrencilerimiz mesai saatleri içerisinde yaz döneminde hafta sonu demeden çalışacak. Elektro statik toz boya da yapıyoruz. Piyasadan iyi sipariş alıyoruz. Bu yıl Mili Eğitim ile yaptığımız bütçe 6 Milyon TL’yi kapsıyor.”

Editör: TE Bilişim