*TOKİ Kuyubaşı yolu üzerinde bu yıl eğitime “merhaba” diyen Batman Eğitim Merkezi Suriyeli öğrencilere açıldı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, daha önce iki ayrı eğitim merkezinde eğitim gören Suriyeli öğrencilerin tümünün bir çatı altında toplandığını söyledi. Kurtaran, resmi okullarda eğitim gören Suriyeli öğrenci sayısının bin 500’e ulaştığını belirtti.

SURİYELİ ÖĞRENCİLER BU OKULDA
Yeni eğitim-öğretim yılının üzerinden iki hafta geçmesinin ardından Batman’a yerleşen Suriyeli sığınmacıların ailelerinin çocuklarının gittikleri ‘eğitim yuvası’ teke dönüştü. Batman kent merkezinde Suriye Can ve Dost geçici eğitim merkezlerinde eğitim gören 1082 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamı projesi gibi eğitim yuvasına servis araçlarıyla ulaştırıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “TOKİ Kuyubaşı yolu üzerinde 23 derslikli 2 katlı çelik konsorsiyumdan yapılan eğitim yuvamızda bini aşkın öğrencimiz 92 Suriyeli gönüllü eğitmen gözetiminde eğitimini sürdürüyor. 19 Eğitimci de Suriyeli öğrencilere Türkçe dersi veriyor” dedi.

RESMİ OKULLARA GİDEN ÖĞRENCİ SAYISI 1472
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şöyle devam etti; “Batman genelinde tespit ettiğimiz okul çağındaki 5000 Suriyeli öğrenciden 2500’e yakın öğrenci eğitime kazandırıldı. Suriyeli ailelere diğer resmi okullarımızda da kayıt konusunda her türlü kolaylığı verdik. Resmi okullarımızda eğitim-öğretim gören Suriyeli öğrenci sayısı 1472’ye çıktı. Aydınkonak afet evler ile Mehmet Akif okullardaki geçici Suriye okullarındaki öğrencileri, yeni eğitim sezonunda Batman Eğitim Merkezi’nde bir çatı altında topladık. İki eğitim yuvasını birleştirmiş olduk. Suriyeli öğrencilerin eğitim-öğretimlerini aksatmamaları için görevli arkadaşlarımız her türlü çabayı gösteriyor.” (Reşat Yiğiz)*

Editör: TE Bilişim