** Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, sömestri tatilinde eğitim yuvalarının eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve ekledi; “İl genelinde 7 bin öğretmenimiz var. 100 öğretmenin ataması çıktı. Ancak Bakanlıktan 500’ü aşkın öğretmen atamasını bekliyoruz.”

15 BİN ÖĞRETMENDEN 500’Ü BATMAN’A
Sömestri tatiliyle birlikte Batman ve ilçelerindeki eğitim yuvalarının eksikliklerini giderdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Bakanlığın Şubat’ta atama yapacağı 15 bin öğretmenden 500’ünün Batman’da görevlendirileceğini söyledi. İl Genelinde Batman’da 7 bin eğitimcinin görev yaptığını ifade eden Çelik; “Eş durumundan 100’e yakın öğretmenin ataması başka illere çıktı. Ancak bu eğitimcilerimizin yerini dolduracak fazlasıyla eğitimci de bekliyoruz. Şubat’ın ilk haftasında ilimize 500’ü aşkın öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Bu konuda Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuç almıştık” dedi.

BARAKA YERİNE DERSLİK
Sason ilçesinin Kelhasan köyü Binoni mezrasındaki baraka eğitim yuvası yerine derslik yapılacağına da işaret eden Milli Eğitim Müdürü Çelik, şöyle devam etti; “O mezradaki eğitim yuvamızda ciddi bir sorun yok. Son yağışlardan etkilenen barakada gerekli tadilat yapılıyor. Sömestri tatiliyle birlikte eğitim yuvalarımızdaki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca bu mezramıza bir derslikli okulu da programa aldık. Kırsala önem veriyoruz. Eğitim ve öğretim aksamadan ikinci dönemde de devam edecek.”

Editör: TE Bilişim