HER ÇOCUĞUN FARKLI
BİR YETENEĞİ VAR”

Eğitim-öğretimde sömestr tatilinin başlamasıyla eğitim sendikaları eğitimdeki sorunlara dikkat çekiyor. Eğitim-Sen Batman Şubesi, ‘yarıyıl’ eğitim-öğretim raporunu kamuoyuyla paylaştı. Şube Başkanı Bülent Hatun, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığına dikkat çekerek: “Hayati öneme sahip öğretmenlik mesleği ne yazık ki son yıllarda Hükümetçe ve Bakanlıkça geliştirilen bazı politikalar sebebiyle itibarsızlaşmaya başlamıştır. Tepeden inme kararların dayatılması yerine eğitim emekçilerinin düşünce ve önerilerinin daha fazla dikkate alınarak daha mutlu çalışma ortamları yaratılacağı aşikardır. Ayrıca velilerimiz başarıyı sadece karnelerde görmemelidirler. Çünkü her çocuğun farklı bir yeteneğinin olduğu unutulmamalıdır” dedi.


EĞİTİMDEKİ SORUNLAR”

Hatun, yazılı açıklamasında sorunları şöyle sıraladı: “- İlimizde Müdür atamaları nedeniyle gerçekleştirilen mülakatlara bakıldığında kayıt altına alınmaması tam bir skandaldır. Danıştay’ın bu konudaki emsal kararları bilinmesine ve sendikamızca da sık sık hatırlatmasına rağmen bu konu dikkate alınmamıştır. - Gerçekleştirilen Şube Müdürü görevlendirmelerine bakıldığında tamamının iktidar ve iktidara yakın sendikalarla yakından ilişkili oldukları görülecektir. Bu görevlendirmeler sürecinde Eğitim Emekçileri arasında belirli bir sendikaya, iktidar partisine kontenjanlar ayrıldığı dedikoduları ayyuka çıkmıştır. - Danıştay İDDK tarafından da defalarca ‘Sendikal eylemler engellenemez ve suç teşkil etmez’ kararlarına rağmen hala kimi idarelerce bunun engellenmeye çalışılıp Eğitim Sen üyelerine baskı yapılmaya çalışılması hala şehrimizde yaşanabilmektedir.”


ATAMALARDA KAYIRMA VAR”

Hatun, şöyle devam etti: “- Okullarda öğrencilerimizin gelişimleri için Eğitim Emekçileri tarafından açılan kurs ve egzersizler konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okulların özel şartlarını göz önüne almaksızın tepeden inme usülle dayatmaya çalışması yetişen nesillerimize zarar vermektedir. - Okullarda çalışmakta olan yardımcı hizmetli ,4/Cli personellerin görev tanımında bulunmayan iş ve işlemlerin idarelerce kendilerine, kimi okullarda yaptırılmaya çalışılması gerçek bir hak ihlalidir. - Yeni açılan okullara ataması gerçekleştirilen Kurucu Müdürlüklere atanan bireylerin ne hikmetse hep aynı siyasal düşünceyi paylaşan insanlardan oluşması sizlerin de takdir edeceği üzerine adam kayırmacılığından ve usüle aykırı işlem yürütmekten başka bir şey değildir.”

Editör: TE Bilişim