*TPAO’nun kuruluş yıldönümleri bir zamanlar Site’nin sembollerinden olan Beyaz Saray binasında yapılırdı. Şimdilerde Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezine dönüştürülen, eski kültür merkezi konferans binasına kalabalık sığmazdı. Batman’ın eski yöneticileri bahar aylarında halk yürüyüşlerine eşlik ederdi. İşte şehrin dününe ait dört fotoğraf karesi daha.

ARSLAN’IN ADI BATMAN’DA YAŞIYOR

Batman’da 1987 ile 1988 yılları arasında ilçe Kaymakamlığı yapan Aydın Arslan, Elazığ-Madenliydi. Batman’da görev yaptığı dönemde herkesin sevgisini kazanan Arslan, önce eski OHAL Bölge Vali Yardımcılığına ardından da Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanmıştı. Dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın bölgedeki başarılı İl yöneticileri arasında yer alan Arslan, Karaman ve Şırnak Valilikleri görevlerinde de bulunmuştu. Eski OHAL Valiliğini kısa bir dönem yapan Aydın Arslan, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşam veda etmişti. Arslan, çok sevdiği Batman’a eski dostlarıyla hasret gidermek için sık sık gezi düzenlerdi. 19 Mayıs Mahallesi’nde adını taşıyan eğitim yuvasının açılışına dönemin GAP’tan sorumlu Devlet Bakanı Salih Yıldırım, Batman eski Valisi Necati Develioğlu, Belediye eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök, eski Emniyet Müdürü Emin Körpe ve Şerafettin Hamidi ile birlikte katılan Arslan, objektiflerimize böyle yansımıştı.

TÖRENLERİN ADRESİ BEYAZ SARAY’DI

Site Mahallesi’nin eski yapılarından biri de Beyaz Saray binasının olduğu tesislerdi. 1955 Yılında ilk lojmanlarla birlikte yapılan konaklama mekanların başını Beyaz Saray binası çekerdi. TPAO’nun kuruluş yıldönümleri, Beyaz Saray binasında yapılırdı. 1997 Yılında dönemin Valisi Necati Develioğlu, Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Hava Meydan-Garnizon Komutanı Albay Muharrem Atak ve eski Baro Başkanı Avukat Zeki Ekmen’i ağırlayan TPAO Batman Bölge Müdürü Talat Atalay petrol emekçilerini çeşitli armağanlarla ödüllendirmişti. TPAO’nun 43’ncü kuruluş yıldönümünün kutlandığı Beyaz Saray’daki o etkinlikte eski personel Müdürü Mustafa Cangır ve emektar baş garsonlardan Mecit Demir de dönemin il protokolünü kusursuz bir şekilde ağırlamıştı. Şimdilerde eski kuruluş yıldönümleri birer anı olarak fotoğraf karelerinde kaldı.

ESKİ KÜLTÜR SALONUNDAN BİR MANZARA

Şimdilerde Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezine dönüştürülen eski kültür salonunun dili olsa da ağırladığı sayısız etkinlikleri anlatsa. 250 kişilik salon, etkinliklere dar gelirdi. Birçok konuk etkinlikleri ayakta izlerdi. 1997’de Dönemin Batman Valisi Necati Develioğlu, Diyanet haftasında eski İl Müftüsü Cüneyt Kavşut’un gül süpriziyle karşılaşmıştı. Batman’da uzun yıllar İl Müftülüğü yapan Kavşut, gülleri protokol üyelerine dağıtığı andan bir fotoğraf karesi.

SPORU ÖZENDİREN YÖNETİCİLERDİ

Yıl, 1997. Yer, Cumhuriyet meydanı. Dönemin Batman Valisi Necati Develioğlu ve eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile halk yürüyüşü gününe eşlik etmişti. Spor kıyafetleriyle Cumhuriyet meydanında yürüyüş startı veren Develioğlu ve merhum Gök’e, dönemin Muhtarlar Derneği Başkanı Sabri Gezici meydandaki muhtarlık binası önünde kahvaltı yaptırmıştı. Bahar aylarında yapılan etkinliklerin startı meydanda verilirdi. Batman’ın en eski meydanı bir zamanlar şehrin kalbinin attığı yerdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ