Batman’ın tanıtımı için Sivil Toplum Örgütleri ve Belediye neler yapmaktadır, bilinmez. Ancak 1960’lı yıllardan beri tüm Dünya’da bir hit, fenomen olan 007 James Bond filmleri artık Türkiye’de çekilecek. Konu ile ilgili Haber Türk Sitesinin 08 Ocak tarihli sitesinde şu bilgiler vardı:
007 James Bond serisinin 25. filmi Türkiye'de çekilecek
007 James Bond serisinin 25. filminin Adana’da çekilecek. Bazı bölümlerinin uygulayıcı yapımcısı Menderes Demir ile yönetmen Ali Akdeniz Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret edip, çekim hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi. Adana’nın yanı sıra İstanbul’da da çekilecek filmin bazı bölümlerinde yaklaşık 500 kişinin görev alacağı belirtildi.
ADANA’DA ÇEKİMLER 6 HAFTA SÜRECEK
İstanbul’daki çekimlerin yaklaşık 4 haftada, Adana'daki çekimlerin ise 5-6 haftada bitmesinin planlandığını belirten Akdeniz, filmin hikâyesinin demiryolunda geçmesi nedeniyle çekimlerin, Belemedik'teki tarihi Varda Köprüsü'nün yanı sıra Adana'nın merkezindeki tren istasyonu, Kasım Gülek Köprüsü üzeri ve demiryolunun İncirlik'e kadar uzanan bölümlerinde gerçekleşeceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Adana'nın tanıtımına katkı koyacak her türlü projenin içinde olacaklarını diyerek film yapımcılarını Adana'ya davet etti.
Sayın okurlar, biz kim James Bond filmi ne, diye söylenmeyin. Alın size Adana örneği. Yâdabirçok filme konu ve set olan Mardin. Böylesi filmlerin bütçesi 200 milyon dolardan az olmuyor. Yüzlerce binlerce set işçisi çalışıyor. Resmen bir darphanedir Beyaz Perde ama bizde maalesef tık yok.
Sayın Belediye Başkan Vekilimiz Temel bu işe al atar mı?
Sivil Toplum Örgütleri siyaset ile uğraştıkları kadar halkın birinci gündem maddesi olan Ekmek ile de (ki bu film bunu sağlıyor) bu kadar uğraşabilirler mi?
Batman Valisi bu konuda bir girişimde bulunabilir mi?
Batman ve çevresi bu iş için biçilmiş kaftan. Nasıl mı?
Alın size Malabadi köprüsü. Arabanın köprüden uçma sahnesi için ne kadar da güzel bir mekân.
Sason ve Mereto dağı helikopter sahneleri için uygun düşmez mi? Hep Scorsky Helikopterleri ile çatışmalar için mi dizayn edilmiş burası?
Hasankeyf’te Rus Mafya Ajanlar İngiliz MI5 Ajanı James Bond (tabii son ajan Daniel Craig) tarafından aşağı atılamaz mı?
Mardin’in labirent misali dar sokaklarında kovalamacalar, Siirt hamamlarında dövüş sahneleri, Batman çayında jet ski’li kovalamaca.
 
Batman’ın Adana’dan eksik bir tarafı yok, fazlası var belki de. Ama birilerinin elini taşın altına sokması lazım.
Bu filmin Batman’da çekilmesi durumunda ne olacak? El cevap:
500 kişinin çalışacağı bir ilkbahar ve yaz sezonu demek.
Otellerin ve lokantaların ful çekmesi demek
Setlerde kullanılacak tüm malzemelerin Batman’dan temin edilmesi demek
Film yerel motiflerle süsleneceğinden Kürtçe söyleyen Dengbej ve yerel sanatçıların bir anda küresel tanınması demek
Batman’ın değil Asya ve Avrupa’da, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm Dünya’da tanınması demek.
Tüm Dünya’nın yakından takip ettiği usta oyuncu Daniel Craig ve 007 James Bond Filmi bahar mevsimiyle birlikte Adana’da çekilecek ve Adana bunun için gün sayıyor. Filmin yapımcıları ile Batmanlı yetkililer bir görüşme ayarlayabilirler. Batman’ın tanıtımı ve gençlerimize iş imkânı bir taşta iki kuş misali. Bu film olmaz, bir başka film de olabilir. Yeter ki birileri bir şeyler yapmak istesin. Batman Belediyesi ve STK’lara önemle duyurulur.